kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5555
EURO
34,8483
STERLIN
40,5624
BITCOIN
$64.862
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

‘Trakya Turizm ve Yatırım Ortamı Tanıtım Resepsiyonu’ düzenlendi

World Travel Market Fuarı kapsamında Londra’da Trakya’da Turizm ve Yatırım Ortamı Tanıtımı resepsiyonu düzenlendi.

‘Trakya Turizm ve Yatırım Ortamı Tanıtım Resepsiyonu’ düzenlendi
09.11.2015
0
A+
A-
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, resepsiyonda Londra Turizm Ataşesi Selçuk Can’a isminin yazdığı bir kilim hediye takdim etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, resepsiyonda Londra Turizm Ataşesi Selçuk Can’a isminin yazdığı bir kilim hediye takdim etti.

 World Travel Market Fuarı kapsamında Londra’da bulunan Trakya Kalkınma Ajansı, İngiltere Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği, İngiltere Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Londra’da Trakya’da Turizm ve Yatırım Ortamı Tanıtımı resepsiyonu düzenlendi.

Resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik, TBCCI Yönetim Kurulu Üyesi ve Ziraat Bankası Londra Genel Müdürü Gülen Yeykan, Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nden Ataşe Ali Selçuk Can, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajans personeli,  yatırımcılar ve basın mensupları katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri şöyle konuştu: “Bölgemiz, ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı olması ve ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’a yakınlığıyla yatırımcılar için önemli fırsatlar sunuyor. Güçlü ulaşım ve enerji altyapısı, gelişmiş organize sanayi bölgeleri, kıtalararası stratejik konumu, tarıma elverişli arazileri, sahip olduğu doğal, tarihi, turistik ve kültürel değerleriyle oldukça önemli bir bölge. Biz de özellikle sorumlu olduğumuz illerde bölgemizdeki yatırım ortamını ve olanaklarını tanıtmak amacıyla bu tür resepsiyonlar, toplantılar düzenliyoruz. İzin ve ruhsat işlemleri ile diğer idari iş ve işlemleri tek noktadan takip ve koordine ederek bölgemizde yatırım yapmak isteyen yatırımcılara destek oluyoruz.

20151102_160110_resized

TİCARET HACMİ 16 MİLYAR DOLAR

Ülkemiz ve İngiltere arasındaki ticaret hacmi ile ilgili geçen yıl rakamlarına baktığımızda Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret hacmi istenen seviyede olmadığını görüyoruz aslında bu durum her iki taraftaki firmalara büyük fırsatlar sunmaktadır. Geçen seneki rakamlara göre iki ülke arasındaki toplam dış ticaret hacmi: yaklaşık 16 milyar dolardır.

İNGİLİZ VE HOLLANDALI YATIRIMCI TRAKYA BÖLGESİ’NDE

Yabancı yatırımlarla ilgili verilere baktığımızda; 2014 yılında ülkemizde İngiliz yatırımlarının yabancı yatırımlar açısından Hollanda’dan sonra 1 milyar dolarlık yatırımla, 2. Sırada yer aldığını görüyoruz. Trakya bölgesi olarak da yine en fazla yabancı yatırımın bölgemize Avrupa ülkelerinden yapılıyor.

2014 yılı rakamlarını değerlendirdiğimizde bölgemizde İngiltere menşeli doğrudan yabancı yatırımlarıyla 7 firma görülmektedir. Yatırımlar özellikle elektronik eşya üretimi, plastik ve kauçuk ürünleri imalatı, metal sanayi ve madencilik sektörlerinde yapılmıştır. Bu verilerden sonra Bölgemizde bulunan organize sanayi bölgeleriyle ilgili kısa bilgiler paylaşmak isterim.

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA SERBEST BÖLGESİ BULUNUYOR

Tekirdağ ilimizde toplam 12 OSB ve bir özel Avrupa Serbest Bölgesi bulunmaktadır. Edirne ve Kırklareli illerini de ele aldığımızda toplamda 18 organize sanayi bölgesi bulunuyor. Bu organize sanayi bölgelerimizin birçoğunda altyapı ve üst yapı eksiklikleri tamamlandı, yatırımcıları bekliyor. Bölgemiz Avrupa’ya ve yeni pazarlara yakınlığı, lojistik avantajları ve güvenli bir bölge olması nedeniyle yatırımcılar için oldukça önemli bir bölge.

Tüm yatırımcıları yatırım olanaklarını ve sağlanan kolaylıkları yerinde görmek üzere bölgemize davet ediyorum. Bölgemizde yatırım olanaklarının tanıtıldığı bu resepsiyonun yeni işbirliklerinin geliştirilmesi, yatırımların artırılması konusunda oldukça faydalı olacağını ümit ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.