kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2608
EURO
34,7319
STERLIN
40,5611
BITCOIN
$64.400
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Karma maçına Kıbrıs’ta sert eleştiri

Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan KıbrısTV’de yayınlanan ‘Futbolun Zirvesi’ programında Londra Türk Ligi Karması’nın ziyareti değerlendirildi.

Karma maçına Kıbrıs’ta sert eleştiri
09.11.2015
0
A+
A-

 

Londra Türk Ligi ve KKTC Karmaları, geçen sene Kıbrıs'ta oynadıkları maçın seromonisinde.

Londra Türk Ligi ve KKTC Karmaları, geçen sene Kıbrıs’ta oynadıkları maçın seromonisinde.

Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan KıbrısTV’de yayınlanan ‘Futbolun Zirvesi’ programında Londra Türk Ligi Karması’nın ziyareti değerlendirildi.

Levent Tezel’in sunduğu programa katılan konuk spor yazarları Ogün Genç Kaçmaz ve Songuç Kürşat da konuyla ilgili görüşlerini anlattı.

GENÇ KAÇMAZ, HEYECAN BULAMIYOR

Ogün Genç Kaçmaz, Londra Türk Karması’nın Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde yaptığı ziyaretin ve KKTC Karması ile oynayacağı maçın bir heyecan yaratmaktan uzak kaldığını ifade etti. KOP ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu görüşmelerinin ilerleme kaydetmediği, FIFA’da Şubat ayında yapılacak seçimi dönemine girildiği şu günlerde KKTC Karması’nın oynayacağı maçın yararının olabileceğini ifade eden Genç Kaçmaz, bunun dışında daha önce yapılan ve yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle artık gerçekleştirilemeyen Londra Kupası gibi bir organizasyon veya KKTC şampiyonunun ödüllendirilerek İngiltere, Almanya veya Türkiye’ye gönderilmesi gibi etkinliklerin yapılabileceğini söyledi.

SONGUÇ KÜRŞAD, MAÇA KARŞI

Songuç Kürşad ise Londra Karması’nın hafta arası saat 2.00’de KKTC Karması ile yapacağı maça karşı olduğunu, bunun hiçbir yararı bulunmadığını vurguladı. Kürşad, karşılaşmayı 50 seyircinin bile izlemeyeceğini kaydetti. Daha önceki yıllarda yapılan bu tür maçların yanısıra Londra’da organize edilen ‘Londra Kupası’nda da aynı ilgisizlik olduğuna dikkat çeken Kürşad,  Kıbrıs’tan iki, Londra’dan iki takımın katıldığı maçları 100-150 kadar seyircinin izlediğini, hiçbir heyecanın bulunmadığının üzerinde durdu. Spor yazarı Songuç Kürşad, KKTC Karması’nın daha önce gittiği Irak’taki Turnuva’da oynadığı final maçını ise 20 bin kadar seyircinin izlediğini, daha önceki yıllarda da katıldığı benzer turnuvalarda da 10 bin civarında topluluğun bulunduğunu ifade etti.

TEZEL’DEN KONSERLE TAKVİYE ÖNERİSİ

Songuç Kürşad, KKTC Karması’na çağırılan bazı futbolcularla görüştüğünü, Çarşamba günkü karşılaşma için onlarda da hiçbir heyecan görmediğini, birçok futbolcunun da sakat olmalarına rağmen Karma’ya davet edildiğini öne sürdü.

Levent Tezel ise bu ilgisizlikte sorumlunun, organizeyi yapan devlet olduğuna dikkat çekti. Tezel, değişik organizasyonlarla bu ilginin artırılabileceğini, bir konser düzenlenerek ve eğlence programı yapılarak ilgiyi artırmanın mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.