kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
STERLIN
40,5520
BITCOIN
$63.088
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

6’lı masa dağıldı: Akşener, Yavaş ve İmamoğlu’na aday olun çağrısı yaptı

6’lı masa dağıldı: Akşener, Yavaş ve İmamoğlu’na aday olun çağrısı yaptı
03.03.2023
0
A+
A-

Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu’nun (GİK) toplantısının ardından cumhurbaşkanlığı adağıyla ilgili açıklama yaptı.

Altılı Masa’da 5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda uzlaştığını ancak İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur olduğunu söyledi.

Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş’ı “göreve çağırdığı” açıklamasından satır başları şöyle:

“Geldiğimiz noktada iyi parti bir kıskaca alınmış bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir. Ben ve arkadaşlarım ülkemizin 20 yılını harap eden ucube bir zihniyete karşı aynı yerde aynı kararlılıkla duruyoruz.

“Nasıl ki 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduysak bugün de aynı yerde duruyoruz. 2023 yılında, milletimiz cumhuriyetimizin yıpratılan değerleri için, tarumar edilen demokrasimiz için bir büyük mücadele verirken ‘ceketimi assam aday ederim’ diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz, durmaya devam edeceğiz.

“Siyasetimizin merkezine milletimizi alıo memleketimizi karış karış gezdik. Milletimizin hem dert ve isteklerini hem de bizden beklentilerini dinledik. Nasıl ki milletimizin dertlerini dinleyip not edip iktidara duyurduysak, bizden yani muhalefetten beklentilerini de dinlemek için yorulmadan çalıştık.

“5 siyasi parti ile birlikte çok önemli bir adımlar attık. Birçok önemli konuda mutabakat sağladık. Dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Bu doğrultuda 5 siyasi parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdiler.

“Biz de İYİ Parti olarak milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine şahit olduğumuz ve uzun bir süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismi beyan ettik. Bu iki isim Sayın Yavaş ve Sayın İmamoğlu’ydu.

“Ortak cumhurbaşkanı adayının veriye dayalı ve rasyonel bir biçimde belirlenmesini talep ettik ancak bu önerimiz reddedildi.

“Milletimizin haklı beklentilerini masanın kararlarına yansıtma çabamız reddedildi. Anlaşıldı ki kişisel hesaplar Türkiye’ye tercih edilmiştir.

“Sayın Mansur Yavaş’a ve Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum. Siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Milletimiz sizleri sevdi bağrına bastı. Milletimiz sizi göreve çağırıyor.”

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.