kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.707
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

BÜ araştırma görevlisine ödül

BÜ araştırma görevlisine ödül
13.12.2018
0
A+
A-

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Araştırma Görevlisi Fatma Güler EroğluLondra‘da gerçekleştirilen Dünya Mühendislik Kongresi’nde ‘En İyi Tam Metin Bildiri Öğrenci Ödülü’ aldı.

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Araştırma Görevlisi Fatma Güler Eroğlu, Londra’da Imperial College ev sahipliğinde 26’ıncısı gerçekleşen Dünya Mühendislik Kongresi’ne (The World Congress on Engineering) katıldı. İngiltere‘nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen kongre 15 ayrı konferansta 269 bilim insanının katılımıyla gerçekleştirildi.

Araştırma Görevlisi Fatma Güler Eroğlu konferanslardan ilki olan 2018-Uluslararası Uygulamalı ve Mühendislik Matematiği Konferansı’nda “A Numerical Investigation of VMS-POD Model for Darcy-Brinkman Equations” adlı bildirisini sundu. Eroğlu’nun sunduğu çalışma konferansın ‘En İyi Tam Metin Bildiri Öğrenci Ödülü’nü aldı.

Eroğlu, yoğun çalışmalar sonucunda oluşturulan bildiriyle çift difüzyonlu konveksiyonla yönetilen Darcy-Brinkman denklemlerinin yaklaşık olarak çözümünü bulmak için çok ölçekli stabilizasyon (VMS) ve uygun ortogonal indirgeme (POD) modeli önerildiğini söyledi. Eroğlu, “Yaklaşımın verimliliğini göstermek için kararlılık ve yakınsaklık analizleri sunulmuştur. Nümerik testlerin sonuçları incelendiğinde, VMSPOD methodunun Darcy-Brinkman denklemlerini simüle etmede etkili bir yaklaşım olduğu sonucuna ulaşılmıştır” dedi.

REKTÖR UZUN TEBRİK ETTİ

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Araştırma Görevlisi Eroğlu’nu tebrik ederek “Ülkemizin genç üniversitelerinden biri olarak öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gayret sarf ederken, bilimsel anlamda büyümeyi de önceliyoruz. Son günlerde yoğun bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştığımız gayretlerle ulusal ve uluslararası proje, yayın ve atıflarla daha iyi noktalara ulaşma gayretindeyiz. Bu noktada genç akademisyenlerimizin katkılarını önemsiyor, aldığı başarıdan dolayı Fen Fakültesi Matematik Bölümü Araştırma Görevlimiz Fatma Güler Eroğlu’nu kutluyorum” dedi. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.