kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
STERLIN
40,8998
BITCOIN
$70.548
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Adalet Mitingi İngiliz basınında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün 10 maddelik çağrıyla tamamladığı ‘Adalet Mitingi’, İngiltere basınında da yankı buldu.

Adalet Mitingi İngiliz basınında
10.07.2017
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün 10 maddelik çağrıyla tamamladığı ‘Adalet Mitingi’, İngiltere basınında da yankı buldu.

Times gazetesi, CHP’nin mitinge 2 milyon kişinin katıldığını söylediğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

“Mitinge kaç kişinin katıldığı kesin olarak bilinmese de, kitlesel gösteri 25 günlük protesto yürüyüşünü tamamlayan 68 yaşındaki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için bir zaferi resmediyor.”

Gazete, Kılıçdaroğlu yürüyüşe başladığında “siyasi rakiplerinin kendisiyle alay ettiğini ve destekçilerinin de kendisini şüpheyle kenardan izlediğini” yazıyor, ancak Kılıçdaroğlu dün miting alanına çıktığında “imajının dönüşüm geçirdiğini ve Türklerin farklı bir ülke ümitlerinin yenilendiğini” kaydediyor.

Gazetenin Hannah Lucinda Smith imzalı haberinde, ‘Adalet Yürüyüşü’nün Gezi Parkı protestolarından beri en yoğun katılımlı muhalif hareket olduğu belirtiliyor.

Gazete, başörtüsü takan ve hükümetteki işinden Fethullah Gülen hareketi destekçisi olduğu iddiasıyla atılmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen bir katılımcının şu sözlerini alıntılıyor:

“En azından ülkede hâlâ birilerinin adaleti umursadığını görmek ümitlerimizi canlandırdı.”

Haberde, “gazete bayilerine hükmeden hükümet yanlısı gazetelerin yürüyüşü çoğunlukla görmezden geldiği” de yazdı.

Haber şöyle devam ediyor:

“Cumhurbaşkanı ve onun iktidar partisi için, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü ve onun katlanarak büyümesi utanç kaynağına dönüştü, özellikle de Erdoğan’ın destekçilerini yeniden sokağa çağırdığı darbe girişiminin birinci yıl dönümünden bir hafta öncesine denk geldiği için” ifadeleri yer aldı.

FT: EN AZ 100 BİN KİŞİ KATILDI

Financial Times gazetesinin haberi ise ‘Muhalefet partisi Erdoğan’ın otoriter yönetimine karşı yürüdü’ başlığıyla çıktı.

Haberin spotunda ‘Adalet Yürüyüşü’, “geçen yılki başarısız darbe girişimi sonrası Recep Tayyip Erdoğan’ın baskılarına karşı ilk uzun soluklu, kitlesel protesto” olarak tanımlanıyor ve dünkü mitinge “en az 100 bin kişinin katıldığı” belirtiliyor.

Mehul Srivastava ve Laura Pitel imzalı haberde “Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün başarısı hem kendisini, hem de Erdoğan’ı şaşırttı” ifadeleri yer alıyor.

Haberde, 26 yaşındaki Hamza Araz’ın kasap dükkanının önünden yürüyen katılımcıları izlerken söylediği şu sözlere de yer veriliyor:

“Sorun şu ki onlar sadece kendileri için adalet istiyorlar. Başörtüsüne karşı çıkıyorlar, dini eğitime karşı çıkıyorlar. Muhafazakar insanların haklarını desteklemiyorlar.”

‘Adalet Yürüyüşü’nün yer bulduğu bir diğer İngiliz gazetesi ise Guardian.

Guardian gazetesi de yürüyüşün, Gezi Parkı protestolarından beri en büyük muhalif hareket olduğuna dikkat çekiyor ve Kılıçdaroğlu’nun şu sözlerine yer veriyor:

“Adalet talebimiz sadece burada bir araya gelenler için değil, sadece bizleri destekleyenler için değil, herkes için adalet istiyoruz. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.