kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.831
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Beklenen karar açıklandı: polis aklandı

Beklenen karar açıklandı: polis aklandı
08.01.2014
0
A+
A-

duggan2011 yılında Londra’daki isyanları tetikleyen Mark Duggan cinayetinde juri polisi haklı buldu.

2011’in Ağustos ayında Tottenham’da bir polis tarafından vurulan Mark Duggan’ın cinayetinin meşruluğu hakkında karara varıldı. 4 çocuk babası olan Mark Duggan’ın eylül ayında başlayan davası dört ay sürdü. Polis istihbaratına göre Mark Duggan silah ve uyuşturucu içeren suçlara karışan bir çetenin üyesiydi. Durdurulduğu taksiden inerken elinde bir silah olduğu iddia edilen Duggan iki kez vurulmuştu. Bir kez kolundan, bir kez de göğsünden vurulan Duggan, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Polisin savunmasının temelinde Duggan’ın elinde silah olduğu yatıyordu. Fakat Duggan’ın bedeninin dört-beş metre uzağında bulunan silahın üzerinde Duggan’ın ne DNA’sına ne de parmak izine rastlanmıştı. Fakat bir çoraba sarılmış olarak bulunan silahın içinde taşınıldığı tahmin edildiği bir ayakkabı kutusunda Duggan’ın parmak izi görülmüştü. Kendini aklamak için silahı olay yerine yerleştirmediğini iddia eden polis, Duggan’ın ateş edeceğini tahmin ettiğini ve kendisi ve iş arkadaşlarını korumak amaçlı ateş ettiğini söylemişti.

Fakat Tanık B isimli davanın tek sivil tanığı ise olayı çok farklı bir şekilde anlatmıştı. Tanık Duggan’ın elinde silah değil de cep telefonu olduğunu iddia etmiş, kendisinden sadece birkaç adım ötesinde bulunan polisler tarafından köşeye kıstırılmış olduğunu söylemişti. Fakat yakındaki bir apartmanın dokuzuncu katındaki bir pencereden olayı gördüğünü belirten tanığın ifadesi juriyi ikna edememiş gözüküyor.

Polisin anlattığı hikayeye göre ise Duggan Tottenham Man Dem isimli bir çetenin üyesiydi. Daha önce de cinayete teşebbüs ve silah taşımaktan tutuklanmış olan Duggan o gün polis tarafından takip ediliyordu. Kevin Hutchinson-Foster isimli bir şahıstan aldığı iddia edilen silah da, taksiden indiğinde elindeydi. Fakat olayı ilginç kılan Duggan’ın vurulmasından sonra elinde olduğu iddia edilen silahın olay zamanında hiçbir yerde bulunamamış olması. Hatta Duggan’ın yere düşerken silahı attığı bile görülmezken, olay yerindeki bir polis yere yığılmış olan Duggan’ın kollarından tuttuğunda silah görmediğini açıklamıştı.

Duruşma, ya meşru olmayan bir cinayet kararı, ya meşru bir cinayet kararı ya da açık karar denilen jürinin bir karara varamadığı durumla sonuçlanabilirdi. Fakat V53 takma ismi verilen polis sanık bugünkü duruşmada haklı cinayet işlemekten beraat etti. Yargış Keith Cutler yakın zamanda göreve ara vermiş olan jüriye karar öncesi sakin olmalarını ve sadece kanıtlara bakarak karar vermelerini tavsiye etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.