kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2378
EURO
34,8283
STERLIN
40,5211
BITCOIN
$62.905
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
16°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Jeremy Corbyn Parlamento’daki Nevruz Kutlamasına katıldı

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, 21 Mart Nevruz Bayramı etkinlikleri çerçevesinde İngiliz Parlamentosunda düzenlenen resepsiyona katıldı.

Jeremy Corbyn Parlamento’daki Nevruz Kutlamasına katıldı
18.03.2016
0
A+
A-

DSC_7858

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, 21 Mart Nevruz Bayramı etkinlikleri çerçevesinde İngiliz Parlamentosunda düzenlenen resepsiyona katıldı.

Nevruz Bayramı olarak bilinen baharın gelmesi ve doğanın yeninden canlanmasının kutlandığı 21 Mart kutlamaları birçok ülkede olduğu gibi İngiltere’de de kutlanıyor. Bu kapsamda Kurdish Progress tarafından İngiliz Parlamentosunda düzenlenen Nevruz Bayramı resepsiyonuna İşçi Partisi (Labour Party) Lideri Jeremy Corbyn ve birçok siyasi isim katıldı. Burada bir konuşma yapan Corbyn, Nevruz Bayramını kutlayarak şunları söyledi:

DSC_7851

“Burada şuan birçok tanıdık yüzlerle beraber olmaktan çok mutluluk duyuyorum; bazı simalar geçtiğimiz senelerde Şivan ve diğerleriyle 1983 ve 1984’te yaptığımız değerli konserleri hatırlatıyor bana. Dürüstlükle şunu söylemek istiyorum ki, bugüne kadar emekleriyle toplumu, kültür ve sanat çeşitliliğini destekleyen, yapılandıran ve zenginleştiren Kürt toplumuna teşekkür etmek istiyorum. Kürt toplumu, kesinlikle Birleşik Krallığın mozaik kültürünün bir parçasıdır. Benden önceki konuşmacı çok önemli bir noktaya değindi. Kürt tarihinin Birinci Dünya Savaşı sonrası orta doğuda Irak, İran ve tabii ki Türkiye gibi birbirinden farklı bölgelere sürülmesi ve bu bölgelerde dağlarda yaşamaya mahkûm edilmesine dair. İşte tam o zamandan beri insan hakları, dil ve kimlik karmaşası Kürt toplumunda ortak bir sorun haline geldi. Bence şuan 21. Yüzyılda burada olmamız ve tüm sorunların devam ediyor olmasını görmek inanılmaz. Her savaşın sonunda biliriz ki bir anlaşma ile tarafların ilişkileri mühürlenir, belli kararlara varılır. Kürtler için bu anlaşma çözücü değil, daha karıştırıcı olmuştur. Ben Kürt toplumunda barış ve adalet görmek istiyorum. Türkiye’de bulunduğum dönemlerde, Kürtlerin sadece kendi kimlik ve haklarını koruma mücadeleleri yüzünden sorgu altında olduğu durumlara şahit oldum. Hepimiz bir olmalıyız, tek toplum olmalıyız ama tabii ki her zaman gücümüz kültürel mozaikten gelmelidir. Günümüzün mülteci durumu, aslında bir insan hakkı durumudur. Daha iyi bir yerde yaşamak için ülkelerini terk etmek zorunda olan insanlar için kapılar açılmalıdır. Şunu kimse unutmamalıdır ki, hepimiz, bir gün mülteci olabiliriz; hiçbir şey baki değildir. Bu odada çoğunuz bu ülkede belki de mülteci olarak hayatlarınıza başladınız ve topluma yaptığınız destekler şunu gösteriyor ki birbirimize ihtiyacımız var. Dolayısıyla tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Son olarak, hayatlarını insan hakları ve eşitlik mücadelesine adayan herkese buradan sonsuz teşekkür ediyorum.”

Gecede ayrıca farklı alanlarda aday gösterilen yüzlerce kişi arasından seçilen başarılı Kürtlere  ödülleri takdim edildi.

DSC_7844

DSC_7836

DSC_7845

DSC_7852

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.