kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
STERLIN
41,1598
BITCOIN
$70.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Paz-Der kuruluşunun 1. yıldönümünü kutladı

14.06.2012
0
A+
A-

İNGİLTERE’de yaşayan Pazarcıklıları biraraya getirmek amacıyla kurulan Pazarcıklılar Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği (PAZ- DER UK), kuruluşunun birinci yıldönümünü geçtiğimiz Cuma günü, Kervan Düğün Salonu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Enfield Belediye Meclis Üyesi Yusuf Çiçek, Almanya Pazarcıklılar Derneği Başkanı Aziz Yüzer, Pazarcık Narlı İşadamları Derneği (PANİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rane, işadamı Cafer Mahiroğlu, işadamı Ali Sancak, Eczacı Ali Özbek ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil’in de hazır bulunduğu etkinlik yaklaşık 1000 seçkin konuğun katılımıyla gerçekleşti.

Paz-Der (UK) başkanı Mustafa Sevran, yaptığı açılış konuşmasında kurumsal olarak 1 yıldır faaliyette olan derneğin öncelikli amacının çocuklar, gençler ve kadınların eğitim ve gelişim süreçlerine katkıda bulunmak, toplum içindeki yozlaşmayı engellemek, kadına ve çocuklara uygulanan taciz ve şiddetle mücadele etmek, ihtiyaç sahiplerini tespit edip sağlık, eğitim ve ulaşım gibi sorunlarında yardımcı olmak, toplumsal refahı yükseltmek, toplumdaki dayanışma ve yardımlaşma duygusunu geliştirmek olduğunu söyledi.

Derneğin, “Gençlik geleceğimizdir, geleceğine sahip çık” platformuna da üye olduğunu kaydeden Sevran, konuşmasının devamında, dernek çalışmalarına destekte bulunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ise sözlerine, “Akdenizin son incisi, Türkiye’nin merkezi, cennet ilçemiz Pazarcık’tan hepinize sevgiler, saygılar getirdim” diyerek başladı. Pazarcıklıların kısa bir geçmişe kadar örgütlenme yapısı içerisinde olmadığını her fırsatta gündeme getirdiğini dile getiren Dalkara, ‘Birkaç yıl önce Aziz Yüze’nin başkanlığında ilk olarak Almanya’da başlayan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerine yayılan bu örgütlenmeye Londra da dahil oldu. Bunu gelişmeden büyük memnuniyet duyuyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi.

Köyden, kent olma yolunda büyük çaba gösterdiklerine de değinen Dalkara, Pazarcık’ın kamu kuruluşlarından yeterince hizmet alamadığını ve bunu da büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti. Dalkara, Pazarcık olarak Maraş’tan ayrılarak Gaziantep’e bağlanmak istediklerini de sözerine ekledi.

Almanya’da 3 derneğin faaliyet gösterdiğini ancak bu sayının az olduğunu ifade eden Almanya Pazarcıklılar Derneği Genel Başkanı Aziz Yüzer ise, diğer Avrupa ülkelerinden Fransa’da 1 derneğin olduğunu beraberinde İsviçre ve Kanada’da da bu yönde çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Koordinatörlüğünü Özcan Uçaroğlu ve Hüseyin Ungan’ın üstlendiği gecede halk müziği sanatçısı Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ, Ozan Fırat Yusuf, Ozan Garip Dost, Grup Saz ve Koma Zelal ekibi sahne aldı.

Yerel sanatçıların seslendirdiği Türkçe- Kürtçe türküler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.