kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
STERLIN
41,0600
BITCOIN
$71.062
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Tuncalı’dan 15 kasım Cumhuriyet Bayramı mesajı

Bir mesaj yayımlayan KKTC Londra Temsilci Oya Tuncalı, bu önemli günü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Tuncalı’dan 15 kasım Cumhuriyet Bayramı mesajı
13.11.2015
0
A+
A-
KKTC Londra Temsilci Oya Tuncalı.

KKTC Londra Temsilci Oya Tuncalı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. kuruluş yıldönümünün kaydedileceği 15 Kasım Pazar günü öncesi yazılı bir mesaj yayımlayan KKTC Londra Temsilci Oya Tuncalı, bu önemli günü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Oya Tuncalı’nın mesajı şöyle:

“Birleşik Krallık’ta yaşayan değerli vatandaşlarım, sevgili kardeşlerim,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Kıbrıs Türk Halkı, yıllarca süren bağımsızlık mücadelesi sonucunda Türkiye Cumhuriyetinin ve Anadolu Halkının desteği ile 15 Kasım 1983 tarihinde egemenliğini ilan ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Cumhuriyetimiz varoluş mücadelemizin en anlamlı eseri ve kararlığımızın en güçlü ifadesidir.

Bugün Cumhuriyetimizin sağladığı kazanımların gururu içerisinde, bağımsız bir devlete sahip olmanın bilinciyle, devletimizi en iyi noktaya taşımak için çalışmaktayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 32 yılda, çoğulcu demokrasi, yasama, yürütme ve yargının bağımsız işleyişi, ekonomik kalkınma, sosyal adalet, hak ve özgürlükler gibi birçok alanda büyük ilerlemeler kaydetmiş, sosyal dokusunu ve çok sesliliğini korumuştur. Yükseköğrenim ve turizmin iki ana ekonomik sektörü oluşturduğu ülkemiz, Doğu Akdeniz’de bu özellikleriyle öne çıkmaktadır. Ekim ayında tamamlanarak faaliyete geçen Anavatandan ülkemize içme ve sulama suyu taşıyan su projesi, ülkemize çok büyük güç ve katma değer sağlayacaktır. Özellikle tarım sektörümüzün gelişmesine önemli katkı yapacak olan proje, daha yeşil bir coğrafyaya kavuşulmasına olanak sağlayacak ve turizm, ticaret gibi birçok alanda potansiyelimizi artıracaktır.

Bizler 2004 yılında düzenlenen referandumda ortaya koyduğumuz iyi niyetli yaklaşımlarımız gibi bugün de adada siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli ve iki toplumlu adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması için gerekli gayretleri göstermekteyiz. Adamızda tesis edilecek kalıcı bir çözüm, savaşlar içerisindeki bölgemizin istikrar ve huzura kavuşmasına katkı yapacaktır.

Kıbrıs Türk Halkının yarım asrı geçen haklı davasının başarıya ulaşması için her alanda verdiği mücadelede, Birleşik Krallık’taki vatandaşlarımızın da her zamanki işbirliği ve dayanışma içerisinde desteklerinin devam edeceğine içtenlikle inanıyorum.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğüne kavuşması için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimizi şükranla selamlar, Birleşik Krallık’ta yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.