kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
STERLIN
41,0249
BITCOIN
$70.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

DAYMER, yaralılar için yardım kampanyası başlattı

Londra’da faaliyet gösteren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi DAYMER, bir yardım kampanyası başlattı.

DAYMER, yaralılar için yardım kampanyası başlattı
31.10.2015
0
A+
A-

 

Ankara'daki saldırıda 58'i ağır yüzlerce kişi yaralanmaıştı.

Ankara’daki saldırıda 58’i ağır yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Ankara’da 10 Ekim’de “Barış yürüyüşü” sırasındaki patlamanın ardından yaralananlar için Londra’da faaliyet gösteren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi DAYMER, bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyadan elde edilecek gelir yaralıların bakımı için kullanılacak. Kampanya 30 Kasım 2015 tarihine kadar sürecek.

daymerlogo

DAYMER Yönetim Kurulu’nun kampanya ile ilgili açıklaması şöyle:

“Başkent Ankara, 10 Ekim günü Türkiye tarihinin en kanlı katliamına sahne oldu. Birçok sendika ve meslek örgütünün çağrısıyla düzenlenen ve onbinlerce insanın “silahlar sussun, barış ve kardeşlik istiyoruz” demek için katıldığı barış mitingine yapılan bombalı saldırı sonucu resmi rakamlara göre 102 insan yaşamını yitirdi, 58‘i ağır olmak üzere yüzlerce insan yaralandı. İnsan hakları örgütleri ve doktorlar birliği, ölü sayısının daha fazla olduğunu belirtiyorlar. Halkın barış, kardeşlik ve özgürlük talebini kanla bastırmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü Türkiye‘nin geldiği bugünkü ortamda, barış, kardeşlik ve demokrasi, ekmek kadar su kadar hayati öneme sahiptir. Bu yüzden katliamın yası, Türkiye‘nin dört bir yanında barış ve demokrasi taleplerinin daha gür haykırıldığı tepkilere dönüşmüştür…

Evet acımız, yasımız büyük. Ve gün yaralarımızı sarma,barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe olan umudumuzu büyütme, sesimizi daha gür haykırma zamanıdır… Gün, bir yandan da, barış ve demokrasi için yaşamını yitiren, sakatlanıp yaralanan insanlarımıza sahip çıkma günüdür.

Bu amaçla Türkiye’de emek ve demokrasi güçleri, saldırıda yaralanan insanlarımızın ve ailelerinin tedavi, bakım vb. maddi ihtiyaçları için bağış kampanyası başlatmıştır. Bu dayanışma kampanyasına katkı sunmanın bir insanlık görevi olduğu düşüncesiyle Avrupa‘da yaşayan bizler de, “yaraları hep beraber saracağız” diyoruz. Barış ve kardeşliğin; barış ve kardeşlik için bedel ödeyenlerin sahipsiz olmadığını göstermek için sizleri de bu dayanışmaya davet ediyoruz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.