kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
STERLIN
40,4693
BITCOIN
$64.162
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Ankara Antlaşması’na kısıtlama, anlaşmanın ruhuna uygun değil

Türkiye Araştırmalar Merkezi (CEFTUS), Türkiye vatandaşlarının İngiltere vizesi süreçleri konusu ile ilgili İngiliz Parlamentosu’da bir seminer düzenledi.

Ankara Antlaşması’na kısıtlama, anlaşmanın ruhuna uygun değil
16.09.2015
0
A+
A-

 

Ayşegül Yeşildağlar, Michael Daventry, Keith Vaz ve Maria Patsolas

Ayşegül Yeşildağlar, Michael Daventry, Keith Vaz ve Maria Patsolas.

Türkiye Araştırmalar Merkezi (CEFTUS), Türkiye vatandaşlarının İngiltere vizesi süreçleri konusu ile ilgili İngiliz Parlamentosu’da bir seminer düzenledi.

Ayşegül Yeşildağlar.

Ayşegül Yeşildağlar.

‘Göçmenlikten Uyuma; Türkiye-İngiltere vize ilişkileri’ konulu toplantıya İngiltere’de göçmenlik ile ilgili en yetkin isimlerden birisi olarak kabul edilen Parlamento İçişleri Komisyonu Başkanı Keith Vaz ev sahipliği yaptı.

Gazeteci Michael Daventry’nin moderatörlük yaptığı toplantıya konuşmacı olarak hukukçular Maria Patsalos ve Serpil Ersan ile Çalışma eski ateşesi Ayşegül Yeşildağlar katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Keith Vaz, CEFTUS’un Britanya-Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığını söyleyerek başladı. Avrupa’nın son yıllarda yaşadığı mülteci krizinin gündemde olduğu dönemde gerçekleştirilen toplantıyı önemli bulduğunu vurgulayan Vaz,  Başkanlığını yürüttüğü İçişleri Komisyonu’nun kısa bir süre sonra Türkiye’ye giderek Suriyeli mültecilerin bulunduğu kampları ziyaret edeceğini kaydetti. Çok sayıda mülteciyi barındıran Türkiye’nin, uluslararası kamuoyundan yeterli desteği alamadığına dikkat çeken Keith Vaz, söz konusu ağır göçmen yükünün etkilediği Yunanistan’a da gideceklerini belirtti.

“ANKARA ANTLAŞMASINI DESTEKLİYORUM”

Konuşmasında İngiltere’de yaşayan Türkiyeli göçmenlerin, ülkenin sosyal ve ekonomik yaşamına sağladığı katkıları önemli bulduğunu da aktaran Keith Vaz, Britanya genelinde 400 bin dolayında Türk vatandaşının yaşadığının tahmin edildiğini ifade etti. Vaz, Türklerin AB ülkelerinde serbest ticaret haklarını sağlayan 1963 tarihli Ankara Anlaşması’nı da desteklediğini bildirdi.

“TÜRK VATANDAŞI SAYISI 250 BİN İLE 500 BİN ARASINDA”

Daha sonra söz alan eski Çalışma Ateşesi Ayşegül Yeşildağlar ise konuşmasına, Avrupa’ya Türk göçünün sosyal etkilerini anlatarak başladı. Sayıları Avrupa genelinde 5.5 milyona ulaşan Türklerin sayısının, Britanya’da  bu rakamın 250 bin ila 500 bin arasında olduğunu gösteren tahminlerin bulunduğuna işaret etti.

20699446763_12d10fe6af_n

“SOSYAL YARDIM KISITLAMALARI KALDIRILMALI”

İngiltere’nin 1973 yılında taraf olduğu Ankara Anlaşması’nın, Türk vatandaşlarına diğer göçmenlere oranla daha kolaylaştırıcı avantajlar sağladığını söyledi. AB ülkelerinin bu yönde getirmek istedikleri kısıtlamaların anlaşmanın ruhuna uygun olmadığını savunan Yeşildağlar, sosyal yardımlara yönelik sınırlandırmaların da kaldırılması gerektiğini ifade etti.

“VATANDAŞLIK TESTİ UYGULAMASINDAN MUAF OLMALI”

Toplantının diğer konuşmacılarından Maria Patsalos da, İngiltere’de son 10 yılda göçmenlik uygulamalarında radikal değişiklikler yaşandığını belirterek, özellikle Muhafazakar Parti’nin sert politikalarının Ankara Anlaşması olarak bilinen vize türünü etkilemeyeceğini vurguladı. Bu kapsamda vize alan Türk vatandaşlarının ‘Vatandaşlık testi’ gibi uygulamalardan muaf olduklarını savunan Patsalos, bu konuda yapılabilecek girişimlerin, Ankara Anlaşması vizelerini daha popüler hale getirebileceğini söyledi.

Avukat Serpil Ersan da, İngiltere’de çalışma serbestisi alan Türk vatandaşlarının önemli bir bölümünün nitelikli göçmenler olduğuna dikkat çekerek, ticari faaliyetleri ile ülke ekonomisine katkı sağladıklarını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.