kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
STERLIN
40,9398
BITCOIN
$69.890
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Esnaflardan belediye kararına protesto

Esnaflardan belediye kararına protesto
12.04.2012
0
A+
A-

Esnaf1İNGİLTERE Anadolu Esnaflar Birliği, Enfiled Belediyesi’nin ana cadde üzerindeki bazı dükkan ve binanın yıkım kararı neticesinde mağdur bırakılan esnafa destek vermek amacıyla geçtiğimiz günlerde bir gösteri düzenledi.

Enfield Belediyesi’nin, yeniden çevre düzenlemesi kapsamında Fore Street üzerinde bulunan 64 ev ve 14 işyeri hakkında yıkım kararı almasını protesto eden birlik, söz konusu kararın bölge esnafını zor duruma düşüreceğine dikkat çekti.

Birlik Başkanı Serdar Güccük yaptığı açıklmada, “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaşam mücadelesi verdiği bir süreçte esnafın haksız bir şekilde ve zor kullanılarak işyerlerinden atılmak istendiğini’ dile getirdi.

Güccük, konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘Enfiled Belediyesi buradaki esnafımızı ‘kötü kiracı’ olarak lanse ederek kira lisanslarını uzatmamıştır. Halbuki öyle bir durum söz konusu değil, esnaflarımız kontrat üzerindeki bütün maddelere uymuşlar, kiralarını da zamanında da ödemişlerdir. Bunun altında tabi farklı emeller bulunmaktadır. Belediye, küçük esnafın gözünün yaşına bile bakmadan buraları büyük şirketlere satmıştır. Belediyenin, esnafın mağduriyetini gidermek yerine mahkemeye gitmeyi tercih etmesi anlaşılmaz bir tavırdır. Ortada büyük bir haksızlık var, bunun giderilmesini istiyoruz. Belediyenin uygulamasının yanlış olduğunu ve düzeltmesi gerektiğini söylemek için buradayız. Ayrıca esnafın mağduriyeti giderilmeden böyle bir hüküm verildiği için kararı protesto ediyoruz. Bu durum, ne hukuka ne de insanlığa sığar. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız olacak. Belediye meclis üyeleri ile görüşmelerimiz olacak. Yapılan haksızlık giderilene kadar konun takipçisi olacağız.’

AVUKATLAR DEVREYE GİRDİ

Fore Street üzerinde 20 yıldan beri hizmet veren ve halen açık olan Alpha Off Licence- Süpermarket sahibi Bektaş Aksu, kendilerine 2 Mayıs’a kadar süre tanıdıklarını ve o tarihte dükkanı boşaltmadıkları taktirde  zorla dışarı atılacaklarının belirtildiğini söyledi. Aksu, “Hemen herkesi şu veya bu şekilde çıkardılar sıra bize geldi. Kira kontratını uzatmak için 14 kez mahkemeye gittim. Her defasında Belediye, ‘bunlar kötü kiracı’ diyerek, elimi kolumu bağladı ve İngiltere’deki tüm hukuk yolları kapandı” şeklinde konuştu.

Ancak pes etmediklerini ve konuyla ilgili dosyanın dört avukat tarafından incelendiğini kaydeden Aksu,  burada söz konusu ‘kira kontratı yenilenmesi’ değil, ortada bir ‘yıkım kararı’ var. Belediyeden yer istedik vermediler. Tazminat istedik vermediler. Mağdur durumdayım. Büyük olasılık avukatlar davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklar” şeklinde konuştu.

Fore Street üzerindeki mağdurlardan Güner Süpermarket sahibi Ali Al da, Enfiled Belediyesi’nin küçük esnafın kira sözleşmesini uzatmayarak büyük bir haksızlık yaptığını ardından da zorla dükkanlarından tek tek atıldıklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.