kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5018
EURO
34,5754
STERLIN
40,4571
BITCOIN
$62.080
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Bir ileri iki geri

Bir ileri iki geri
08.11.2013
0
A+
A-
İngiltere'de hükümet göçmenlik konusunda bir tasarısından daha geri adım attı.

İngiltere’de hükümet göçmenlik konusunda bir tasarısından daha geri adım attı.

İngiltere İçişleri Bakanlığı Home Office, özellikle Asya ülkelerinden gelen göçmenlerin, turist vizesi ile geldikleri İngiltere’ye giriş yapabilmek için 3 bin sterlin depozit ödemelerini zorunlu tutacak tasarıyı iptal ettiğini açıkladı. Haziran ayında Bakan Theresa May tarafından anons edilen ve bu ay hayata geçirilmesi hedeflenen tasarıdan, koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti’den gelen muhalefet üzerine vazgeçildiği kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’in söz konusu düzenlemeyi ilk kez kendisinin önerdiğini, ancak ‘yüksek riskli’ olarak kabul edilen ülkelerin, daha önce reddedilmiş vatandaşlarına uygulanmasını istediği kaydedildi. Partinin etkili isimlerinden Ticaret Bakanı Vince Cable’da, kendi önerilerinin 1,000 sterlin depoziti içerdiğini hatırlatarak, bu rakamın daha sonra Muhafazakar Parti tarafından yükseltildiğini savundu. Düzenlemeye ayrıca Dışişleri, Toplum ve Yerel Yönetimler ile Ticaret Bakanlıklarının da karşı çıktığı öğrenildi.

Kasım ayında hayata geçirilmesi planlanan düzenlemenin, daha sonra öğrenci ve çalışma vizelerini kapsayacak biçimde genişletilmesi amaçlanıyordu.Bakan Theresa May’in bizzat anons ettiği uygulamaya dahilinde, illegal göçmenlik için vatandaşları yüksek risk grubu olarak değerlendirilen Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Nijerya, Sri Lanka ve Gana’dan İngiltere’ye gelecek ziyaretçiler 3 bin sterlin depozit ödeme zorunluluğuna tabi tutulacaklardı. Ziyaretçiler yatırdıkları depoziti ancak İngiltere’den ayrılmaları halinde geri alabilecekler, vize süresinin aşılması halinde ise depozite el konulabilecekti.

Uygulamayı duyuran İçişleri Bakanı, kefalet sistemi ile, İngiltere’ye yasal bir vizeyle gelenlerin, vize kurallarını ihlal etmeden ülkelerine geri dönmeleri ve verilen vize süresinden fazla kalmalarını engellemeyi hedeflediklerini kaydetmişti. Yasa dışı göçmen rakamlarına her yıl 4 bin kişinin daha eklendiğini öne süren koalisyon hükümeti, yasa dışı göçmenlere göz yuman ve servis sunan havayollarına da, taşıdıkları her kaçak göçmen için10,000 sterlin ceza getirmeyi planladığını duyurmuştu.

MUHALEFET GERİ ADIM ATTIRDI

Home Office’in tasarısı politika ve iş çevrelerinde büyük yankı uyandırmıştı. Verilere göre geçen yıl Hindistan’da 296 bin, Nijerya’da 101 bin ve Pakistan’da 53 bin kişiye 6 aylık ziyaretçi vizesi verildiğine dikkat çeken muhalefet, söz konusu uygulamadan 600 bin dolayında ziyaretçinin etkileneceği uyarısında bulunuyordu. Ana muhalefet uygulamanın pratikte hayata geçirilemeyeceğini ve depozit ödemelerinin ciddi bir bürokrasi yaratacağını savunurken, Asyalı işadamları da hükümeti göçmenleri politika malzemesi yapmakla suçladı.  Tasarının gündeme geldiği Haziran ayında Londra Gazete’ye konuşan tanınmış Asyalı işadamı Rami Ranger, göçmenliğin ülke ekonomisi için yararlı olduğunu vurgularken, bu tür uygulamaların Hindistan gibi büyük bir ekonomiye sahip olan ülkelerle ticari ilişkilere ciddi zarar vereceği uyarısında bulunmuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.