kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
STERLIN
40,5210
BITCOIN
$62.194
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Belediye ‘Türkçe A level’ için birleşti

İngiltere’nin “en Türk” ilçesi olarak bilinen Enfield’da belediye meclis üyeleri, Türkçe A level’ı kurtarmak için birleşti.

Belediye ‘Türkçe A level’ için birleşti
30.03.2015
0
A+
A-
Enfield Council Save our Examsİngiltere’nin “en Türk” ilçesi olarak bilinen Enfield’da belediye meclis üyeleri, Türkçe A level’ı kurtarmak için birleşti.

Geçen hafta yapılan belediye meclis toplantısında İşçi ve Muhafazakâr Partili üyeler, “basiretsiz” diye adlandırılan kararın gözden geçirilmesi için Eğitim Bakanı Nicky Morgan’a çağrıda bulunan tasarıyı oybirliğiyle destekledi.

Sınav hazırlama kurulu OCR’ın aldığı karar gerekçesiyle Türkçe, 2017’den itibaren İngiltere liselerinde öğretilmeyecek.

Öğrenciler bu tarihten sonra üniversite girişi için de kullanılan Türkçe GCSE ve A level sınavlarına giremeyecek.

Londra Gazete’nin son günlerde başlattığı imza kampanyasına destek olmak için Eğitimden Sorumlu Kabine Üyesi Ayfer Orhan’ın belediye meclisine sunduğu önerge, muhalefetteki Muhafazakâr Parti lideri Terry Neville’dan destek buldu. Bunun üzerine salonda hazır bulunan bütün meclis üyeleri oybirliği ile önergeyi destekledi.

Önergede şu ifadeler kullanıldı:

“Bu Belediye, 20 Mart’ta Oxford, Cambridge and RSA (OCR) sınav hazırlama kurulunun Türk dili ‘A’ level sınavlarını kaldırmaya yönelik aldığı basiretsiz karara karşı – özellikle Türkçe sınavlarına giren öğrenci sayısının iptal edilmeyen Almanca ve İspanyolcadan daha yüksek olduğuna dikkat ederek – Londra Gazete’nin internette başlattığı imza kampanyasına bütün partilere destek çağrısında bulunuyor.

“Türkçe’nin Enfield’da en çok konuşulan dillerden biri olduğu göz önünde bulunduran Belediye, Eğitim Bakanı Nicky Morgan’ı OCR’a ‘A’ level Türk dili sınavını kararını geri çevirmelerine yönelik baskı uygulamasına ve ayrıca diğer diller için alınan kaldırma kararlarının da bozulmasına dair baskı uygulamasına çağırıyor.”

2011’de yapılan nüfus sayımına göre Enfield, Britanya’da en fazla Türkçe konuşan ve Türkiye doğumlu olan insanlara ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.