kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3949
EURO
34,7104
STERLIN
40,6013
BITCOIN
$63.360
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Murat, hastanenin ihmali sonucu mu öldü? (video)

North Middlesex Hastanesi’nde hayatını kaybeden restoran işletmecisi Murat Alaboğaz’ın ailesi, tedavisinde ihmal olduğunu iddia etti.

Kuzey Londra’nın bir hastanesinde hayatını kaybeden restoran işletmecisi Murat Alaboğaz’ın ailesi, tedavisinde ihmal olduğunu iddia etti.

Haber: Burak Gülşen

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KLx-CWCZmaY[/youtube]

 

Salı gecesi pankreasındaki ağrı nedeniyle North Middlesex Hastanesi’ne kaldırılan 30 yaşındaki Alaboğaz’ın saatlerce bekletildiğini ve gereken tedaviyi göremediğini aktaran aile, soruşturma isteyeceklerini söyledi.

Murat Middlesex

 

Murta Alaboğaz’ın Enfield’da işlettiği bir restoranı var. Son zamanlarda Britanya vatandaşlı başvurusu kabul edilmiş ancak ilk pasaportu vefatından ancak bir gün sonra postayla adresine ulaştı.

Londra Gazete’nin ulaştığı hastane görevlileri, soruşturma başlatılacağını ve sonuçlarını aileyle paylaşacaklarını bildirdi.

Akrabalarının verdikleri ifadelere göre, yeni yıldan hemen bir gün sonra mide ağrısı şikâyetiyle gece 11 sularında ambulansla hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki Murat Alaboğaz, yapılan X-Ray tetkilerinin hemen ardından birkaç saat sonra ağrı kesici ilaç verilerek evine taburcu edildi.

DEFALARCA HASTANEYE GİTTİ

Hastanede kendisine refakat eden teyzesinin oğlu Murat Baglan’ı arayan Alaboğaz iyi olmadığını, durumunun ağırlaştığını ileri sürerek tekrar North Middlesex Hastanesi’ne götürüldü.

Hastane sürecinde başından sonuna kadar Alaboğaz’ın yanında bulunan Murat Bağlan olayı şöyle anlattı: “kuzenimi ikinci kez hastaneye götürdüğümde bu sefer hastanede yatması gerektiğini söylediler. O arada scan yapıldı ve MR’ı çekildi. Hastanede 4-5 gün kadar yattıktan sonra durumunun iyi olduğunu söyleyip yine taburcu ettiler.

“Aradan birkaç gün geçince bu sefer de göğüs ağrısı şikâyeti oldu kuzenimin. Burnundan kan akmaya başladı. Ambulansı tekrar aradım. Ayakta duracak hali olmayan insanı yürüyerek ambulansa bindirip indirdiler. Hatta sedye veya tekerlekli sandalye bile vermediler.

BOŞ ODA YOK

“Hastane çok yoğundu. Sürekli birileri gelip gidiyordu. Kuzenimle ilgilenecek doktor bulamadık. Sağlık görevlileri gelip bakıyordu sadece. Bu arada kendisi acıdan inliyordu” dedi.

Yakınlarının iddiasına göre en son hastaneye gittiklerinde durumu iyice ağırlaşan Murat Alaboğaz’ın başka bir odaya alınıp özel ilgilenilmesi konusunda yardım istemelerine rağmen “boş oda yok” cevabı almışlar.

DSC_0083

North Middlesex Hastanesi’nde hayatını kaybeden Murat Alaboğaz’ın dayısı Salman Ganidağlı (solda) ve teyzesinin oğlu Murat Baglan.

‘KESİN İHMAL VAR’

Vefat eden Alaboğaz’ın dayısı Salman Ganidağlı ise yeğeninin aşırı terlemeden dolayı çok su kaybettiğini, o nedenle de kendisinin su içmek için adeta yalvardığını ifade etti. Doktorlar ise Alaboğaz’ın su içmesinin sakıncalı olduğunu dile getirmişler.

Ganidağlı,“On gün önce hastaneye yatıp üç gün müşahede altında kalan bir hastayı durumu iyi diye evine taburcu ettikten bir kaç gün sonra hayatını kaybediyorsa; bunda hastanenin ihmali olduğunu elbette düşünürüm” dedi.

Hayatını kaybeden Alaboğaz’ın teyzesinin oğlu Murat Baglan “kuzenimin pankreasında enfeksiyon varken ve tamamen iyileşmemişken neden kendisini taburcu ettiniz diye doktorlara sorduğumda bana “gençtir, kendi kendini toparlar” cevabını aldığını söyledi.

Yaklaşık 9 sene önce Londra’ya öğrenci olarak gelen 30 yaşındaki Murat Alaboğaz, belli bir süre sonra Ankara Anlaşması yaparak vatandaşlığını almış, ölümünden bir gün sonra da Britanya pasaportu gelmişti. Annesi, babası ve eşi Türkiye’de yaşayan Alaboğaz 4 gün sonra baba olacaktı.

DSC_5704HASTANE: YORUM YAPMAK UYGUN OLMAZ

Londra Gazete’nin ulaştığı North Middlesex Hastane sözcüsü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Şu anda Sayın Alaboğaz’ın tedavisi hakkında yorum yapmamız uygun olmayacaktır. Ölümüne yol açan koşulları kapsamlı bir şekilde soruşturup tespitlerimizi ailesiyle paylaşacağız.”

“Hastane olarak bu hüzünlü zamanda Sayın Alaboğaz’ın ailesine en samimi taziyelerimizi iletmek istiyoruz.”

 

Yorumlar

  1. Duygu says:

    North middlesex hastane londrada gidilebilecek en adi hastanedir. Ayni olay bizimde basimiza geldi orda hemde 2 kez allahtan ki son anda baska hastaneye giderek kurtardik. St thomas ve guys hospital her turlu hastalikta en guzel hizmeti yapip gercekten de hayat kurtariyorlar. North Middlesex hastanesinin kapatilmasi icin her turlu sikayette bulunmakta hazirim.