kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
STERLIN
45,2702
BITCOIN
$63.278
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Londra’daki ‘Barış ve Adalet Konferansı’nda’ konuştu

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Londra’daki ‘Barış ve Adalet Konferansı’nda’ konuştu
16.09.2024
0
A+
A-

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Londra’da düzenlenen Barış ve Adalet Projesi Uluslararası Konferansı’na katılarak bir konuşma yaptı. Konferans, İngiltere İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn’in öncülüğünde gerçekleştirildi.

Baş, konuşmasında barış ve adalet kavramlarının uluslararası düzeydeki önemine vurgu yaparak, küresel dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’deki siyasi hareketlerin uluslararası alanda daha fazla tanınması için gösterilen çabalardan bahseden Baş, bu tür etkinliklerin siyasi işbirliği ve dayanışma açısından kritik rol oynadığını ifade etti.

Londra’daki Barış ve Adalet Projesi Uluslararası Konferansı, barış, adalet, sosyal eşitlik ve insan hakları konularını ele almak amacıyla düzenlenen önemli bir uluslararası etkinliktir. Bu konferans, çeşitli ülkelerden politikacılar, akademisyenler, aktivistler ve düşünürleri bir araya getirerek, küresel sorunlar hakkında çözüm odaklı tartışmalar yürütülmesini amaçlar.

Jeremy Corbyn gibi önde gelen isimlerin liderliğinde düzenlenen bu konferans, özellikle savaş karşıtı hareketler, sosyal adalet ve küresel dayanışma konularında farkındalık yaratmayı hedefliyor. Corbyn, İngiltere İşçi Partisi eski lideri olarak bilinen ve sosyalist politikaları savunan bir figür olarak,  konferansın merkezinde barışçıl çözümler ve adalet arayışı yer aldı.

Konferansta, dünyanın çeşitli bölgelerinde süregelen savaşlar, siyasi baskılar, ekonomik eşitsizlikler ve insan hakları ihlalleri ele alındı. Katılımcılar, barışçıl politikaların yaygınlaştırılması, uluslararası işbirliği ve halklar arası dayanışmanın artırılması için çeşitli önerilerde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.