kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9816
EURO
38,0004
STERLIN
45,2023
BITCOIN
$63.631
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Kıbrıslı İş İnsanı Ramadan Güney’in ölüm tahkikatı yeniden başlatılıyor

Kıbrıslı İş İnsanı Ramadan Güney’in ölüm tahkikatı yeniden başlatılıyor
16.09.2024
0
A+
A-

Kıbrıslı Türk iş insanı Ramadan Güney’in ölümüne ilişkin tahkikat yeniden başlatılacak.

Lefkoşa Mahkemesi’nde bugün sonuçlanan davada, Kıbrıslı iş insanı ve Avrupa’nın en büyük özel mezarlığının sahibi Ramadan Güney’in ölümüne ilişkin adli ölüm tahkikatının eksik yapıldığına kanaat getirildi. Yargıç Nil E. Çeliker, sunulan delilleri değerlendirdikten sonra, Güney’in kanında tespit edilen “atenol” maddesi nedeniyle ölümün şüpheli olabileceğini belirtti.

Yargıç Çeliker, tahkikatın eksik yapılmış olmasını gerekçe göstererek, yeni bir adli ölüm tahkikatının başlatılmasına ve söz konusu maddenin hangi amaçla kullanıldığının araştırılmasına karar verdi.

Güney’in ölümüne ilişkin ilk tahkikat, 2016 yılında başlatılmıştı.

Ramadan Güney kimdir?

Ramadan Güney, Kıbrıs Türk kökenli bir iş insanıdır ve özellikle Birleşik Krallık’ta sahip olduğu Brookwood Mezarlığı ile tanınır. Avrupa’nın en büyük özel mezarlıklarından biri olan Brookwood Mezarlığı’nı işletmesiyle bilinen Güney, Kıbrıs Türk toplumu üzerinde de önemli etkiler bırakmış bir isimdir.

Ramadan Güney, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk toplumu için önemli bir figür olup, Londra’da farklı alanlarda ticaretle uğraşmış ve Kıbrıs’la güçlü bağlarını korumuştur. Özellikle topluma yönelik katkıları, hayır işleri ve mezarlık yönetimindeki faaliyetleri ile tanınmıştır.

Brookwood Mezarlığı, Birleşik Krallık’ın en büyük mezarlıklarından biridir ve Güney, burayı devralarak işletmesini sürdürmüştür. Mezarlık, farklı inanç ve etnik gruplardan insanların defnedildiği, çok uluslu bir alan olarak önem taşımaktadır. Ramadan Güney, bu mezarlığın işletmesi sayesinde geniş bir çevrede tanınmış ve saygı duyulmuştur.

Güney’in vefatı sonrasında, ölümüne ilişkin bazı şüpheler ortaya çıkmış ve ölüm tahkikatı başlatılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.