kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
STERLIN
40,7407
BITCOIN
$63.824
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

“Tanini Trio” konseri büyük ilgi gördü (video)

Tanini Trio müzik grubu dün akşam Londra’nın önemli konser salonlarından biri olan Kings Place’de yerli ve yabancı konuklara müzik ziyafeti sundu.

19.02.2015
0
A+
A-

 

Tanini Trio müzik grubu dün akşam Londra’nın önemli konser salonlarından biri olan Kings Place’de yerli ve yabancı konuklara müzik ziyafeti sundu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AVJmeVfYxjg[/youtube]

 

 

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından organize edilen konser de sahne alan Tanini Trio grubu, Osmanlı’dan klasik batı müziğine kadar geniş bir yelpazede eserler seslendirdi. Yerli ve yabancı çok sayıda sanat severin izlediği konsere ilgi yoğun oldu.

DSC_0060

Türkiyenin önemli üç müzik insanının bir araya gelerek oluşturdukları Tanini Trio, “Dokunuşlar” isimli albümlerinde bulunan eserleri seyirci karşısında canlı bir performansla sergilediler.

Grubun yaptığı müzikle vermek istedikleri mesaj kendi deyimleriyle “doğu ile batı arasında bir kültür köprüsü kurmak, dünya genelinde barış ve dostluğu desteklemek” olarak nitelendiriyorlar.

Klasik batı müziğini Osmanlı ve Anadolu temalarıyla, Türk müziğini ise batı normlarında  harmanlayarak seslendiren Tanini Trio verdikleri canlı bir konserle seyirciyi adeta büyüledi.

DSC_0022

Kanun üstadı Tahir Aydoğdu, neyzen Bilgin Canaz ve piyanist Hakan Ali Toker dünyanın pek çok yerinde konserler veren tanınmış üç isim.  İtalya, Almanya, Amerika, Türkmenistan, Güney Kore, Litvanya, Kanada, Bulgaristan, Macaristan, Polonya ve Malta bunlardan sadece bazıları. Tanini Trio’nun performans sergiledikleri ülkeler arsına dün akşam İngiltere’nin başkenti Londra da eklenmiş oldu.

DSC_0067

Aynı zamanda Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin de desteklediği konseri Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve İhsan Tuncalı, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, Büyükelçi Müsteşarları Fatih Ulusoy ve Orçun Başaran, Askeri Ataşe Hv. Alb. Ömer Özkan ve eşi Duygu Özkan, sivil toplum örgütleri, yerli ve yabancı çok sayıda konuk izledi.

DSC_0006

Grubun konser ve albümlerini takip etmek isteyenler www.taninitrio.com adresini ziyaret edebilirler.

DSC_0079

Soldan sağa: Kanun üstadı Tahir Aydoğdu, neyzen Bilgin Canaz ve piyanist Hakan Ali Toker

DSC_0075

Yorumlar

  1. Alper Önder says:

    Tebrik ediyorum.Çok başarılısınız.Antalya da canlı olarak izlediğimiz repertuvardan biraz farklı galiba.Ritim saz yerine Yurt dışında piyano kullanmanızı anlıyamadım.Ritm de güzeldi.Bilgin Canaz a sevgi,saygı ve selamlar.Antalya ya arap kadayıfı yemeğe herzaman beklerim.Sevgiler.