kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6651
EURO
35,1265
STERLIN
41,4189
BITCOIN
$61.932
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
21°C
LONDRA
21°C
Kapalı
Pazartesi Parçalı bulutlu
20°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Oxford’dan kabul alan Türkiye Matematik Olimpiyat Takımı öğrencileri matematik yarışması düzenledi

Oxford’dan kabul alan Türkiye Matematik Olimpiyat Takımı öğrencileri matematik yarışması düzenledi
24.06.2024
0
A+
A-

İstanbul’da üçü lise son sınıfa giden, ikisi üniversitede okuyan 5 öğrenci, Türkiye genelinden 1370 kişinin katıldığı ABC Matematik Yarışması’nı düzenledi. Yarışmanın organizatörleri Şevket Onur Yılmaz, Barış Koyuncu, Burak Karataş, İbrahim Kaplan ve Mehmet Burak Gönül, uzun süredir üzerinde düşündükleri bu yarışma ile hayallerini gerçekleştirdi.

Yarışmanın ilk aşamasına Türkiye genelinden 1370 kişi başvurdu. Finale kalanlar, İstanbul, İzmir, Ankara ve Mersin’de yüz yüze yarıştılar. İstanbul Erkek Lisesi’nde düzenlenen törenle yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şevket Onur Yılmaz, Türkiye Matematik Olimpiyat Takımı üyesi olarak 3 kez Uluslararası Matematik Olimpiyatları’na katıldığını belirtti ve geçen yıl dünya 8.’si olarak Türkiye tarihinin en iyi ikinci derecesini aldıklarını söyledi.

Yarışmanın organizatörlerinden Barış Koyuncu, ilk kez ilkokul 5. sınıfta BİLSEM sınavıyla Bilim Olimpiyatları Projesi’yle tanıştığını ve o günden beri matematik olimpiyatlarına katıldığını ifade etti. Ekip olarak edindikleri bilgi ve tecrübeleri paylaşmak ve matematiğe olan ilgiyi artırmak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

İbrahim Kaplan ise Münir Alkan Fen Lisesi’nde okuyan bir öğrenci olarak, yarışmaya yoğun bir ilginin olduğunu ve özellikle deprem bölgesinden gelen öğrencilere ücretsiz dersler verdiklerini vurguladı.

Mehmet Burak Gönül ise Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Oxford Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimi Bölümü’ne kabul aldığını belirterek, ekip arkadaşlarıyla birlikte bu yıl Oxford’da eğitim görmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi ile İstanbul Bilim Olimpiyatları Koordinatörü Murat Yoğurtçu ise, proje kapsamında öğrencilere bilim olimpiyatları eğitimleri verdiklerini ve öğrencilerin başarılı bir akademik hayat için güçlü bir temel oluşturduklarını belirtti. Bu eğitimlerden faydalanan öğrencilerin kendi girişimleriyle ‘ABC Matematik’ adlı yarışmayı düzenlediklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.