kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,7263
EURO
34,9730
STERLIN
41,4588
BITCOIN
$66.986
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
18°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Youngeast Festival 18 yaşinda

Youngeast Festival 18 yaşinda
24.05.2024
0
A+
A-

İlki 18 yıl önce düzenlenmeye başlayan YoungEast Festival bu yıl 27 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00’te Clissold Park içindeki The Old Church’de gerçekleşecek.

2006 yılından bu yana aralıksız düzenlenen festival Türkiye’den tanınmış sanatçılar yerine Londra’da yaşamakta olan toplumumuzdaki çocuk ve gençlerimize öncelik tanıyarak sahne deneyimi edinmelerine imkan sunuyor.

Festivalde sahne alan müzisyen ve toplulukların içinde bugün birkaç albüm sahibi olup radyo televizyon programlarında yer alan, İngiltere’de olduğu gibi Avrupa ve Türkiye’nin saygın sahnelerinde konserlerini sürdüren gençlerimiz de bulunuyor.

Bir çok genç müzisyenimizin Academy of Contemporary Music, Guildhall Music And Drama, Centre for Young Musician gibi okullara kabul edilmesi, Music and Dance Scheme Award ve Hackney Mayor’s Music Awards gibi ödüllere layık görülmesi de bu tarz küçük festivallerin ne kadar işlesel olduğuna işaret ediyor.

Festivalin Piyano Serisi’nde bu yıl Masal Sarıkaya, Haydar Dilberoğlu, Ronya Has, Mine Kaya, Kuzey Girgin, Eliz Uzun, Yaren Uyar, Ada Dilberoğlu, Şimal Uzun, Ayşe Çiçek, Sude Ercan, Dora Ciba, Renas Murdaymootoo, Rüya Lustgarten, Asil Temur, Janset Ercan, Haydar Dilberoğlu, Yılmaz Gerçek, Rüzgar Uzun Fidan, Alihaydar Demir, Derin Ciba, Mehmet Dilberoğlu, Beren Doğan, Beren Yapıcı, Deniz İsyan İçöz ve Arda Karaoğlan sahneye çıkacaklar.

Klasik Gitar Serisi’nde ise Aylin Hurman, Beste Beyter, Enes Sevgili, Adar Kocaoğlu, Mayıs Eroğlu, Roni Murdaymootoo, Kuzey Yıldız, Alp Ercosman, Aras Ganidağlı, Berzan Yapıcı, Sarp Ercosman, Cihan Kartal, Sude Kartal yer alıyor.

 

“HOKKABAZ” ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARIYOR

YoungEast Festival’in bu yılki etabı 6 Mayıs Pazartesi günkü Hokkabaz rock topluluğunun Babel Art House’daki solo konseri ile açılmıştı. Geçtiğimiz yıl 6 yaşındaki üyesiyle muhtemelen “Dünyanın En Genç Rock Topluluğu” tanımlamasıyla sahneye çıkan topluluk elektrikli gitarlarda Kuzey Yıldız, Alp Ercosman, Aras Ganidağlı, klavyeli çalgılarda Beren Yapıcı ve bateride Berzan Yapıcı’dan oluşuyor.

Uluslararası akademik denklik sağlayan (Grade) seviye belirleme sınavlarında otoritelerin önerdiği yılda bir yerine tam altı sertifika alarak toplumumuza gurur yaşatan Berzan Yapıcı, Hokkabaz’da bateri çalıyor. Diğer yandan gitar, piyano ve bağlama eğitimine devam ediyor.

6 yaşında elektrikli gitar çalan Sarp Ercosman ise Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, Papa Roach, Moğollar, Kurtalan Ekspres, Redd gibi toplulukların klasikleşmiş rock eserlerini çok küçük yaşlarda öğrenmeye başlayan ender çocuklarımızdan.

Toplulukta 8 yaşında Grade 4’a erişen Kuzey Yıldız’ın yanısıra, teori sınavında 100 üzerinden 100 puan alan Beren Yapıcı da bulunuyor.

“SUPPORT BAND” TINY ROCK 

6 Mayıs’taki Hokkabaz konserinde “Support Band” olarak ilk kez sahneye çıkan “TINY ROCK” 5 ile 7 yaşlarındaki çocuklarımızdan oluşuyor.  Asil Temur, Ronya Has, Haydar Dilberoğlu, Renas Murdaymootoo, Rüya Lustgarten, Roni Murdaymootoo ve Alihaydar Demir’den kurulu ekip “Dünyanın En Genç Rock Topluluğu” ünvanını Hokkabaz’dan alacağa benziyor.

Stoke Newington Chuch Street N16 9ES adresinde gerceklesecek ve Bank Holiday gününe rast gelen festivali izlemek isteyenler kapıdan bilet temin edilebilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.