kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
STERLIN
41,0810
BITCOIN
$70.904
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kıbrıs Türkü,Türkiye’nin 100 yıl geri politikasının kurbanı (video)

Kıbrıs Vakıflar İdaresi eski Başkanı Taner Derviş, Türkiye’nin 100 yıl geriden gelen dış politikası ve kaybettiği dava yüzünden, Kıbrıs Türkünün de bugün söz hakkı bulunmadığını ve işgalci konumuna düştüğünü söyledi

Kıbrıs Türkü,Türkiye’nin 100 yıl geri politikasının kurbanı (video)
31.01.2015
0
A+
A-

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=x5x52hPtMWk[/youtube]

 

Vakıflar eski Genel  Müdürü Taner Derviş, Kıbrıs haritası üzerinden Maraş'ı anlattı.

Vakıflar eski Genel Müdürü Taner Derviş, Kıbrıs haritası üzerinden Maraş’ı anlattı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi eski Başkanı Taner Derviş, Türkiye’nin  100 yıl geriden gelen dış politikası ve kaybettiği dava yüzünden, Kıbrıs Türkünün de bugün söz hakkı bulunmadığını ve işgalci konumuna düştüğünü söyledi. Derviş, Maraş için de “ Maraş, Türkiye’nin değil, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne aittir” dedi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin ‘‘Kapalı Maraş’taki Mülkiyet Hakları başlığı’’ altında düzenlenen konferanslardan sonuncusu dün gece Kuzey Londra, Bruce Grove Regency Banqueting Suit’te gerçekleşti. Kıbrıslı Türk Dernekleri Konseyi ve Southwark Kıbrıs Türk Derneği tarafından organize edilen ve moderatörlüğünü Akmen Sıtkı’nın yaptığı konferansta konuşanKıbrıs Vakıflar İdaresi eski Genel Müdürü Taner Derviş’in konuşması büyük ilgi gördü..

Konferansın başında konuşan Konsey Sekreteri Ersoy Ekrem, yapılacak olan sunumun kesinlikle hiç bir siyasi amaç veya taraf içermeyeceğini, konferansın ana temasının kapalı Maraş (Varoşa) bölgesindeki yasal mülkiyet sahiplerini belirlemek olduğunu söyledi.

Taner Derviş'le birlikte konfrenas masasında organizasyonu yapan kuruluşlar adına Ersun. Ekrem ve . ve  Akmen Sıtkı da bulundu.

Taner Derviş’le birlikte konfrenas masasında organizasyonu yapan kuruluşlar adına Ersun. Ekrem ve . ve Akmen Sıtkı da bulundu.

MARAŞ’IN SAHİBİ TÜRKİYE DEĞİLDİR

4 Kasım 1998 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de Kıbrıslı Rum Myra Xenides-Arestis tarafından Türkiye aleyhine açılan davada, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin yer alamaması, Türkiye’nin yanlış dış politikası ve Vakıf’a ait tapuların çalınması dolayısı ile davanın kaybedildiğini ve bu davanın sonuçlarına bugün halen daha katlanıldığını belirtti. Mahkeme sonucunda Türkiye, Vakıfların tapularını mahkemeye sunamadığından ve KKTC’nin tanınmamasından dolayı davanın kaybedildiği ve bugünki durumda Rum tarafının Maraş üzerinde daha avantajlı olduğu söylendi.

Taner Derviş yaptığı konuşmada, “ Maraş’ın sahibi Türkiye değildir, Maraş Kıbrıs Vakıflar İdaresine aittir” dedi. Derviş,Tükiye’nin taraf olmasının yanlış olması ve Vakıflar İdaresini devreye sokulmaması nedeniyle  davanın kaybedildiğini aktardı.

 

Konfferansa katılanlar, Derviş'i ilgi il eizledi.

Konfferansa katılanlar, Derviş’i ilgi il eizledi.

MARAŞ, VAKIFLAR’IN TASAARUFUNA GEÇERSE ÇÖZÜM OLUR

Taner Derviş, yaptığı konuşmada kapalı Maraş’taki mülkiyet haklarının Vakıflar İdaresi’ne ait olduğunu, ellerindeki tapuların ve belgelerin açıkca ortaya koyduğunu ve bunların ulusla arası alanda tanınması gerektiğini vurguladı.

Vakıflar İdaresi eski Genel Müdürü, Kıbrısla ilgili mahkemelerde tanınmasak bile Kıbrıslı Türkler ve Vakıflardan bireylerin yer alması gerektiğini belirtti. Vakıflar İdaresi’nin Kıbrıs tarihinde gelmiş geçmiş bütün yönetim ve kuruluşlar tarafından tanındığını vurgulayan Derviş, Türkiye’nin 100 sene geriden gelen dış politikası yüzünden Kıbrıs halkının bügün söz hakkının olamadığını vurguladı. Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin Maraş’ı tasarrufuna aldığı an Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüme ulaşmanın mümkün olduğunu belirten eski Başkan Taner Derviş, Kıbrıs halkından duyarlı olmalarını ve bu davada haklı olduklarını bilmelerini istedi.

Taner Derviş, kaybedilen bazı belgeler yüzünden kapalı Maraş’ı tekrar tasarrufumuza almak için çalışmalar başlatmamız gerektiğini belirtti.

Konu üzerine çalışmalarını gönüllü olarak sürdürmek isteyen eski başkan Taner Derviş, şimdiki Vakıflar yönetiminden destek almadığını ve yönetimin bazı bilgilere erişilmesini engellediği iddalarında bulundu.

 

DSC_0211

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.