kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1895
EURO
34,9565
STERLIN
40,9047
BITCOIN
$69.774
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Tracey Emin, British Museum’un yönetim kurulu’na atanarak tarih yazdı

Tracey Emin, British Museum’un yönetim kurulu’na atanarak tarih yazdı
28.11.2023
0
A+
A-

Kıbrıslı Türk ve İngiliz kökenli görsel sanatçısı Tracey Emin, British Museum’un yönetim kuruluna katılacak ve bu süreçte tarih yazacak.

Müzenin 15 Kasım’daki duyurusu şu ifadeyi içeriyordu: “Emin, Müze tarihinde bu role atanmış ilk kadın Kraliyet Akademisyeni olacak.” Kraliyet Akademisyenler, 75 yaşın altındaki profesyonel olarak aktif çağdaş sanatçı ve mimarlar arasından, Kraliyet Sanat Akademisi’nin üyeleri olarak seçilen kişilerdir. Emin, 2007’de seçildi ve aynı yıl Büyük Britanya’yı Venedik Bienali’nde temsil etti. O, Kraliyet Akademisi tarafından aday gösterilen müze yöneticisi olarak, yazar ve yayıncı olan Grayson Perry’nin yerine geçecek.

British Museum başkanı George Osborne, Emin’i Britanya’nın en büyük sanatçılarından biri olarak nitelendirdi. “Kendi şehrini iradesiyle canlandırdıktan sonra, enerji, içgörü ve yaratıcılık konusunda inanılmaz bir katkı getireceğinden eminim,” dedi. “Onun bize katılmasından dolayı çok mutluyuz.”

Emin, kurumun dünya genelindeki favori müzelerinden biri olduğunu belirtti. “Mısırlı her şeyi seviyorum,” diye bir basın açıklamasında belirtti. “Yönetim kurulu üyesi olmaktan gurur duyuyorum ve umarım varlığım olumlu bir katkı sağlar.”

British Museum’un yönetim kurulu üyeliğine atanmadan önce, Londra doğumlu sanatçı Maidstone Sanat Koleji ve Kraliyet Sanat Koleji’nde eğitim aldı. Emin’in çalışmaları resim, neon tabelalar, çizim, video, enstalasyon, aynı zamanda fotoğraf, nakış ve heykel gibi alanları kapsıyor.

2011’de Kraliyet Sanat Akademisi’nde çizim profesörü oldu ve 2013’te Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluğu Komutanı olarak atandı.

Turner Ödülü adayının mesane kanseri ile başa çıkma deneyimine rağmen, bir dizi agresif cerrahi müdahale ve birkaç organın çıkarılmasına yol açan 2023 sanatçı için yoğun bir yıl oldu. Emin, haziran ayında Ulusal Portre Galerisi’nin yeniden açılışında 45 oymalı pirinç panel içeren üç bronz kapıyı açtı, ki bunları gelişimi için gizlice çalışarak ücretsiz olarak yapmıştı.

Mayıs ayında Tate Britain’in yeniden düzenlenmiş koleksiyonunda yer alacak kadın sanatçılardan biri olarak adını duyurdu. Ağustos ayında, Emin, Margate memleketindeki terkedilmiş bir deniz kıyısı binasını satın alarak geçen yıl bir sanat okulu ve 18 aylık bir konuk sanatçı programı başlattı. Ve bu ayın başlarında, Emin, White Cube’un yeni Upper East Side şubesinde yedi yıl aradan sonra ilk New York solo sergisini “Tracey Emin: Aşıkların Mezarı”nı açtı.

TRACY EMIN

Tracey Emin, 3 Temmuz 1963 tarihinde Londra, İngiltere’de doğan ünlü bir İngiliz görsel sanatçısıdır. Emin, özellikle kişisel deneyimlerinden ve duygusal içeriğinden ilham alan çalışmalarıyla tanınır. Sanatının birçok yönü arasında resim, çizim, neon işleri, enstalasyon, heykel, fotoğraf ve video bulunmaktadır.

Emin’in çalışmaları genellikle cinsellik, aşk, kayıp, anı ve kimlik gibi kişisel ve evrensel temaları keşfeder. Onun eserleri, sıklıkla içsel dünyasının derinliklerine dokunarak, izleyicilere kişisel bir bağ kurma fırsatı tanır.

Sanatçı, 2007 yılında Kraliyet Sanat Akademisi’ne seçilerek Kraliyet Akademisyen unvanını kazandı. Aynı yıl, Venedik Bienali’nde Büyük Britanya’yı temsil etti. Emin, sanat alanındaki başarıları ve katkıları nedeniyle 2013 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluğu Komutanı olarak atanmıştır.

Tracey Emin’in sanatı, kişisel hayatındaki zorluklarla baş etme süreçlerini ve duygusal deneyimlerini açıkça ifade etmesiyle dikkat çeker. Çalışmaları, geniş bir izleyici kitlesi tarafından incelenmiş ve tartışılmıştır. Sanatçı, modern sanat sahnesinde önemli bir figür olarak kabul edilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.