kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3803
EURO
34,7859
STERLIN
40,6732
BITCOIN
$59.783
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İngiltere’de taht kavgası : Kral Charles öfkeli, Prens William sabırsız

İngiltere’de taht kavgası : Kral Charles öfkeli, Prens William sabırsız
28.11.2023
0
A+
A-

Kraliyet biyografi yazarı Omid Scobie, kaleme aldığı “Endgame (Oyun Sonu)” isimli kitapta, İngiltere Kralı 3. Charles ile oğlu Prens William arasında taht rekabeti olduğunu iddia etti. İngiltere’de bugün yayınlanan kitapta, William’ın kral olmak için “sabırsız” olduğu, Kral ve Veliaht Prens arasında artan bir mücadele olduğu ifade edildi.

“WILLIAM BABASININ YETERİ KADAR YETKİN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYOR”

Telegraph gazetesinin aktardığına göre, 75 yaşındaki Kral 3. Charles ile 42 yaşındaki Prens William’ın kamuoyunun onayını kazanmak için rekabet içinde olduğu iddia edilen kitapta, Prens William’ın kral olma konusundaki sabırsızlığının babasını öfkelendirdiği, Charles’ın William’ın kendisini gölgede bırakma çabaları karşısında çileden çıktığı belirtildi. Buna göre, babasını, cinsel saldırı ile suçlanan York Dükü Prens Andrew konusunu düzgün bir şekilde ele almadığı için “yeterince yetkin olmamakla” eleştiren Prens William, Kral 3. Charles’ın Andrew’a karşı neden sert bir tutum takınmadığını anlamakta güçlük çekiyor.

Scobie’ye konuşan Prens William’a yakın bir kaynak, “Dürüstçe ifade etmek gerekirse, William babasının yeterince yetkin olduğu görüşünde değil. Aynı tutkuları ve ilgi alanlarını paylaşıyor olsalar da liderlik tarzları tamamen farklı” yorumunu yaptı.

“WILLIAM HARRY’İ ARTIK DIŞARIDAKİ BİR KİŞİ GİBİ GÖRÜYOR”

Kitapta dile getirilen bir başka iddiaya göre, Kral 3. Charles, onlarca yoldır çevre ve iklim ile ilgili sosyal sorumluluk etkinlik ve eylemlerinde bulunsa da Prens William’ın 2021 yılından bu yana her yıl beş kişiye verilen küresel çevre ödülü Earthshot Ödülü’nün lansmanına dahil edilmemişti, bu da kendisini epeyce kızdırmıştı.

Prens William ile kraliyet ailesindeki rolünden eşi Meghan Markle ile birlikte feragat eden küçük kardeşi Prens Harry arasındaki ilişkiye de yer verilen kitaba göre, “William küçük kardeşini artık faydalı bir dikkat dağıtıcı ya da istenmeyen hasar olarak görmüyor.” William’ın Harry’nin hayatıyla ilgili aldığı kararlar karşısında hayal kırıklığına uğradığını anlatan Scobie, Prens William’ın Meghan Markle’dan en başından beri hiç hoşlanmadığını, erkek kardeşi Meghan Markle ile evlendiğinden bu yana onunla arasına mesafe koymak istediğini ve onu artık ‘dışlanmış bir yabancı’ (outsider) gibi gördüğünü iddia etti.

“OĞLUNA KIZGIN AMA HAKKINDA KÖTÜ KONUŞULSUN İSTEMİYOR”

Öte yandan, yine kitapta dile getirilen iddialara göre, Kral 3. Charles kendisini “annesi 2. Elizabeth ile aynı albeniye sahip olmayan geçiş dönemi kralı olarak” görüyor.

Harry ve Meghan’ın kraliyet ailesinden uzaklaşması karşısında Charles’ın gerçekten üzgün olduğunu aktaran Scobie, Kral 3. Charles’ın Netflix’te yayınlanan belgesel dizisi için çifte kızgın olduğunu, ancak insanların oğlu hakkında onun yanında kötü konuşmalarına izin vermediğini yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.