kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2247
EURO
34,9384
STERLIN
41,0471
BITCOIN
$68.775
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Orta şiddetli yağmur
Pazartesi Hafif yağmur
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Perşembe kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Hasipoğlu, İngiliz Muhafazakar Parti Kongresine katıldı 

Hasipoğlu, İngiliz Muhafazakar Parti Kongresine katıldı 

1 Ekim Pazar günü Manchester’da başlayan yıllık Muhafazakar Parti konferansı, parti lideri olarak Rishi Sunak’ın olduğu ilk kongre oldu. 4 Ekim Çarşamba gününe kadar sürecek olan konferansa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inden Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri ve Gazimağusa milletvekilli Oğuzhan Hasipoğlu’da katıldı. 

2 Ekim Pazartesi günü kongrede, Circle Foundation tarafından ‘Muhafazakar Parti’de Türk/Kıbrıslı Türk Toplumun Siyasi Katılımı’ adlı panel gerçekleşti. UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, İngiltere’nin Manchester Kenti’nde düzenlenen İngiliz Muhafazakar Parti Kongresi’ne katılarak bir ilke imza attı. Hasipoğlu, tarihte ilk kez KKTC’den gelen bir siyasi  isim olarak Muhafazakar Partisi’nin kongresinden yer alarak konuşma yaptı. 

Kongrede, Lordlar Kamarası Üyesi Daniel Hannah, Milletvekilleri, Muhafazakar Parti Üyesi Kıbrıslı Türkler ve diğer siyasilerle de bir araya gelen Hasipoğlu, kongrede ilk kez KKTC vekili olarak bir de konuşma yaptı. Aynı panelde, AK Parti Genel Başkan Vekili – İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Koray Ertaş  ve İngiltere’de yaşayan Freedom- Fairness Düşünce kuruluşu eş başkanı Çetin Ramadan’da kongrede birer konuşma yaptılar.

Hasipoğlu konuşmasında, İngiltere’de yaşayan yaklaşık 300 Bin Kıbrıslı Türk’ün sorunlarını ve beklentilerini gündeme getiren Hasipoğlu, Kıbrıslı Türklerin, İngiliz Parlamentosu’na artık bir milletvekili göndermesinin vaktinin geldiğini söyledi.

Brexit’ten sonra İngiltere’nin Kıbrıs Siyasetinde  daha cesur adımları atması gerektiğine vurgu yapan Hasipoğlu. Garantör İngiltere’nin Kıbrıs’ta gerçekten çözüm istediğini her fırsatta gösteren Kıbrıs Türk Halkının yapıcı tutumunu gayet iyi bildiğini hatırlattı.

İngiltere’nin, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın seçilmesiyle KKTC’nin egemen eşitlik temelinde çözüm talebine karşı önyargılı davranmamasını istediklerini ifade eden Hasipoğlu, egemen eşitliğin tarihten gelen kazanılmış bir hak olduğunu kaydetti.

2004 Annan Planı sürecinde Kıbrıslı Türklere verilen sözleri hatırlatırken, Doğrudan uçuş konusunda artık İngiltere’nin somut adımlar atması gerektiğini ifade eden Hasipoğlu,  Commonwelth Oyunları’nda Kıbrıslı Türk sporcuların katılmasını istediklerini sözlerine ekledi. Kongre İngiltere Başbakanın yapacağı kapanış konuşmasıyla yarın son bulacak .

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.