kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.895
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Suna Hurman Enfield Belediye Başkanlığı’na seçildi

Suna Hurman Enfield Belediye Başkanlığı’na seçildi
15.05.2023
0
A+
A-

İngiltere Londra’nın en büyük ilçelerinden Enfield Belediyesi’nde Suna Hurman Belediye başkanlığına seçildi.

Suna Hurman, 10 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen törenle belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Hurman’ın başkanlığı aldığı devir teslim töreninde; Alevi Kültürüne ait çerağ uyandırıldı, gülbanklar okundu, deyişler söylenip semah dönüldü.  Alevi kültürüne ait etkinlik, pek çok toplum temsilcisi nezdinde ilgiyle karşılandı. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, kendi değerine sahip çıktığı için, Enfield Belediye Başkanı Suna Hurman’a teşekkür etti ve başarılar diledi. 

Enfield Belediyesi’nin 63 meclis üyesi bulunuyor ve bunların 21’i Türkiye veya KKTC kökenli. 365 bin nüfuslu Enfield’te yaşayanların yaklaşık 80’bini Türkçe konuşuyor. Enfield Belediyesi’nde daha önce de bir dönem Sabri Özaydın belediye başkanlığı yapmıştı. Suna Hurman,  İşçi Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi seçilmeden önce Alevi Kültür Merkezi’nde (İAKMC) uzun bir dönem genel sekreterlik yapmıştı. Hurman 3 Çocuk annesi ve bankacı.

Cllr Hurman önümüzdeki yıl yaklaşık 500 sivil etkinliğe katılmaya hazırlanıyor. Geleneksel olarak belediye başkanları, bağış toplama çabaları için iyi sebepler seçer ve Enfield Lock meclis üyesi kanser ve otizmi odaklanmak istediği iki konuyu seçti.

Cllr Hurman şunları söyledi: “Beldemizin bir yıl boyunca belediye başkanı olarak yemin ettiğim için çok memnunum ve görev sürem boyunca mümkün olduğunca çok yerli halk ve yerel iş sahibiyle tanışmayı dört gözle bekliyorum.

“Kanser ve otizm derneklerini desteklemeyi seçtim çünkü her ikisi de benim için önemli olan konulardır. Kanser ve otizmden etkilenenlerin yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olmak için elimden geleni yapmayı umuyorum” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.