kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8393
EURO
35,2160
STERLIN
41,6755
BITCOIN
$65.520
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
21°C
LONDRA
21°C
Açık
Salı Kapalı
21°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) düzenlediği  iftarda  yeni yönetim kurulunu tanıttı

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) düzenlediği  iftarda  yeni yönetim kurulunu tanıttı
13.04.2023
0
A+
A-

ATMB Başkanı Vehbi Keleş’in ev sahipliğinde  düzenlenen iftara Büyükelçi Ertaş ,  Başkonsolos Bekir Utku Atahan, Ticaret Başmüşaviri Tarık Sönmez ile çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı.

ATMB Başkanı Keleş  konuşmasında birlik ve Türk iş insanları olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yönelik üzerlerine düşeni bu güne kadar yaptılarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Keleş, Türkiye-İngiltere arası ticaret hacminin artması, iki ülke iş insanları arası bağın  güçlendirilmesini, Türk iş insanlarının İngiltere’deki sisteme uyum sağlamaları için çalıştıklarını söyldi.

“Bu akşam burada farklı sektörlerden sanayici, yatırımcı, finansçı, hukukçu ve daha bir çok farklı alanda faaliyet gösteren girişimcinin bir araya gelmesi güzel ülkemiz Türkiye’nin ekonomik kalkınması açısından çok önem taşıyor.” diyen Keleş “Markalar Birliği’nin yeni başkanı olarak, yönetim kurulumuz ve istişare kurulumuz, Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin artması için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isterim dedi.

2014 yılında Londra’da kurulan Avrupalı Türk Markalar Birliği   Avrupa ve Birleşik Krallık ülkelerini kapsayan iş dünyasının bir örgütü oldugnu belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Gima UK CEO’su Vehbi Keleş‘in yaptığı birliğin başkan yardımcıları Truede CEO’su Zeynep Turudi, Aytac Gıda CEO’su Recep Ercan, Albruesan CEO’su Ali Keskinbıçak ve Pitacss Limited CEO’su Levent Acı‘dan oluşuyor.

Doğtaş-Yataş UK CEO’su Reşat Guliyev, BiCity Tekstil CEO’su Mehmet Şar, Vatan Catering CEO’su Tuncel Nalbantoğlu, Bowling and Co CEO’su Hüseyin Hüseyin, LGMO Consultancy Ltd Ahmet Ferruh Öncü, Londra’daki İstikbal Mobilya  Direktörü Ramazan Güncegörü, Ducket Dentals CEO’su Ahmet Mehri ve Stone Crest CEO’su Murat Yurtseven de yönetim kurulu üyesi olarak ATMB’de yer alıyor.

Birliğin genel  sekreterliğini ise Eurovizyon & Eurobusinesslife kurucusu Mustafa Köker üstlendi.

Gecede konuşan  Büyükelçisi Ertaş: “Ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri var” dedi.

Türk markalarının bütün dünyadaki varlığının Türkiye’nin marka değerine de katkı sunduğunu söyledi.

Türkiye ve Türk markalarının son yıllarda marka değeri açısından önemli mesafeler kaydettiğini ifade eden Ertaş, “Burada herhangi bir markette satılan ürünümüz veya herhangi bir evde kullanılan bir beyaz eşya, esasen diplomasimize ve ülkemizin yumuşak gücüne ve ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor.” diye konuştu.

Sönmez de konuşmasında İngiltere’nin Türkiye açısından önemli bir ticari ortak olduğunu belirtti. İngiltere’yle ticarette Türkiye’nin fazla verdiğinin altını çizen Sönmez, Ticaret Başmüşavirliğinin tüm Türk yatırımcı ve iş insanlarına açık olduğunu söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.