kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
STERLIN
40,9546
BITCOIN
$70.475
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

BAF, depremde Hakk’a yürüyenleri andı

20.03.2023
0
A+
A-

Britanya Alevi Federasyonu, deprem felaketinde Hakk’a yürüyenleri bir törenle andı.  Maraş ve Hatay merkezli deprem felaketinin üzerinden 40 gün geçti. Yurttaşların ihtiyaçlarının hala karşılanmadığı deprem bölgesinde tmeiz su ve barınma birinci temel ihtiyaç olmaya devam ediyor.

Deprem felaketinin 40’ıncı gününde bir çok merkezde anmalar yapıldı. Hatay’ın Samandağ ilçesinde kadınlar ellerinde reyhan dallarıyla yürüyüp, “Gitmiyoruz, buradayız, affetmiyoruz” derken, Adıyaman, Maraş ve Malatya’da anmalar yapılarak, Hakk’a yürüyenler anıldı.

İngiltere’de de BAF öncülüğünde yurttaşlar bir araya gelerek, Hakk’a yürüyen yurttaşları andı. BAF yerleşkesinde yapılan anmaya BAF Eşit Başkanları Dilek İncedal, Müslüm Dalkılıç ve yöneticiler, yöre dernek yönetici ve üyeleriyle onlarca yurttaş katıldı.

Anma Yadigar Aslan Ana ve Doğan Erdoğan Hakk’a yürüyenler için uyandırdığı çerağ ve gulbang ile başlarken, Ersoy Tan, Mustafa Kılçık, Umut Özkan, Dursun Can Çakır deyişler okudu, yurttaşlar semah döndü.

BAF Eşit Başkanları Dilek İncedal ve Müslüm Dalkılıç birer konuşma yaptı. İktidarın sorumluluğu yerine getirmediğine ve ranta dayalı yapılaşmadan kaynaklı onbinlerce yurttaşın yaşamını yitirdiğine işaret eden eşit başkanlar, Alevilerin ve sivil toplum örgütlerinin yurttaşlara büyük bir destek verdiğini söyledi.

Londra İtfayesi görevlisi ve İngiltere Parlementosu üyeleri deprem felaketinde yaşamını yitirenleri anarak, yaraların sarılması için yurttaşlara destek vereceklerini belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.