kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
STERLIN
40,9450
BITCOIN
$70.447
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kate Middleton’ın şıklığının sırrı Erdem Moralıoğlu

Kate Middleton’ın şıklığının sırrı Erdem Moralıoğlu
14.03.2023
0
A+
A-

İngiliz kraliyet ailesinin gelini Galler Prensesi Kate Middleton, 10 yıldan fazla bir zamandır ‘stil ikonu’ olarak biliniyor. Her ne kadar zaman zaman hayranları ve moda uzmanları tarafından “sıkıcı” ve “tekdüze” giyinmekle eleştirilse de onun giydiği her kıyafetin, taktığı her takının dakikalar içinde “yok satması” gibi bir gerçek var.

Galler Prensesi, Londra’daki Westminster Abbey’deki İngiliz Milletler Topluluğu Günü hizmeti için şık bir etek takımı giydi. Donanma takımının her yerinde beyaz çiçekler vardı ve korsajında ​​zarif zincir detayları olan bir peplum blazer ve midi uzunlukta bir etekten oluşuyordu.

Set, Kanada’dan gelen Türk kökenli Erdem Moralioğlu’nun yönettiği Londra merkezli bir marka olan Erdem’den geliyor – belki de bir İngiliz Milletler Topluluğu etkinliği için olduğu gibi tesadüfi bir seçim değil.

YİNE GİYİMİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Aileye katıldığı ilk zamanlarda daha cesur giyinen, ama mini etekleri rüzgarda havalanıp magazin basınının manşetlerine çıktıktan sonra Kraliçe 2. Elizabeth tarafından elbise dolabı kontrol altına alınan Galler Prensesi Catherine, yine katıldığı bir davette giyimi kuşamıyla bütün dikkatleri üzerinde topladı.

Erdem, yıllar içinde Kate için vazgeçilmez bir tasarımcı haline geldi. Stili blok renklere yönelirken, Erdem’in estetiği onu daha çok bitkisel motiflere ve cesur desenlere doğru itiyor. Marka, sade ve zarif silüetlere odaklanarak onu kraliyet ailesi için ideal bir seçim haline getiriyor.

BU KEZ YENİ GİYDİ
Üç çocuk annesi olmasına ve artık 42 yaşına gelmesine rağmen, ince fiziğini koruyan Kate Middleton, her yıl mart ayında geleneksel olarak kutlanan Commonwealth Day (İngiliz Milletler Topluluğu Günü) için Westminster Abbey’de düzenlenen etkinliğe kocası Prens William ile birlikte gitti. Kraliçe’nin ölümünden sonra kendilerine geçen Galler Prensi ve Galler Prensesi unvanlarıyla birlikte hiyerarşideki konumları da yükselen Kate, o gün için özenle giyindi.

Kimi zaman daha önce giydiği kıyafetleri değerlendirdiği bilinen Middleton, bu kez yeni bir takım giydi. Etekleri diz altına kadar uzanan bir etek giyen Prenses Catherine, üzerine de yine aynı kumaştan bir peplum ceket giydi. Görünümünü de lacivert topuklu ayakkabılar ve yine lacivert renkte bir şapkayla tamamladı. Saçlarını toplayan Kate Middleton, kayınvalidesi Diana’nın bir zamanlar çok kullandığı bir çift küpe ve Galler Prensesi unvanını taşıyanların kullandığı bir broşla görünümünü tamamladı.

OTTOMAN JAKAR( (OSMANLI KUMAŞI) OLARAK BİLİNİYOR
Kate Middleton aslında daha önce de bu tarz kıyafetler yani peplum ceketler giymişti. Ama bu tercihinin çarpıcı bir özelliği vardı. Gözle görünen ayrıntı Kate’in kıyafetinin etek kısmında gizliydi. Dış kısmı koyu lacivert üzerine beşaz çiçek desenleri taşıyan kumaşın, eteğin içinde kalan kısmı ise tam tersine beyaz üzerine koyu lacivert tonda çiçeklerle süslüydü. Bir de Kate’in giydiği iki parçalı kıyafetin kumaşının bir özelliği daha vardı.

ERDEM MORALIOĞLU KİMDİR?

Erdem Moralıoğlu 1978 yılında Montreal’de ikiz olarak dünyaya gelmiştir. Annesinin İngiliz olması ve babasının Türk olmasından dolayı Moralıoğlu iki farklı kültürün tarzını özümseyebilmiş ve bu konumunu tasarımlarında hayata geçirebilmiştir. Erdem Moralıoğlu Montreal ve Birmingham’da büyümüştür. Türkiye’ye hiç taşınmamasına rağmen sürekli Antakya ve İstanbul’a gelmeyi ihmal etmemiştir. Kendi kişiliği ile özdeşleştirdiği İstanbul’u şu cümleler ile betimlemiştir; “farklı kültürlerin birleştiği, bu kültürlerinde en iyi yaşatılabildiği dünya şehridir İstanbul”

Yükseköğrenimini Kanada’da Ryerson Üniversitesi’nde moda üzerine yapan Erdem Moralıoğlu, aldığı eğitimden sonra stajyerliğini Vivienne Westwood’da yapmıştır. 22 yaşında Londra’ya taşınarak Royal College of Art’da moda üzerine tekrar bir eğitim almıştır ve Londra’da yaşamak istediğine bu yıllarda karar vermiştir. 3 sene sonra Türkiye’den yüksek lisans diplomasını alan Erdem Moralıoğlu, New York’a taşınmıştır ve bu sırada Diane von Furstenberg ile çalışmaya başlamıştır. Fakat kendi markasının temellerini atmak isteyen tasarımcımız, Londra’da da hayat kurmak istediği için 2005 yılında tekrar Londra’ya taşınarak kendi markasını kurmuştur.

Moda adına attığı bu adımdaki ilk başarısını ve en büyük başarısını ünlü Vogue dergisinin ‘‘British Fashion Fund’’ ödülünü aldığında elde etmiştir. Bu başarı ile Erdem Moralıoğlu aralarında Nicholas Kirkwood, Christopher Kane gibi başarılı isimlerin bulunduğu sekiz adayı geride bırakarak, İngiliz Moda Konseyi ve Vogue tarafından ilk kez verilen moda fonunun sahibi olmuştur. Erdem Bey markasına 200 bin sterlin değerinde bir ödül kazandırmıştır ve böylece moda tasarımı hayatında aldığı bu ciddi destek ile markasını üst aşamaya taşımıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.