kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
STERLIN
40,6753
BITCOIN
$64.647
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Khan, Kuzey Londra’daki Türkçe konuşan kuruluşları ziyaret etti

Khan, Kuzey Londra’daki Türkçe konuşan kuruluşları ziyaret etti
14.02.2023
0
A+
A-

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan, 14 Şubat Salı günü, Kuzey Londra’da bulunan Türkçe konuşan sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. 

Khan, depremzedelere yardım toplayan Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ile İngiltere Alevi Kültür Merkezi – Cemevi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı’nın ziyaretine İşçi Partisi’nin Kuzey Enfield Milletvekili Feryal Demirci Clark, Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan, Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet, London Assembly’nin Enfield ve Haringey temsilcisi Joanne McCartney ile bazı belediye meclis üyeleri ve Türkçe konuşan polisler eşlik etti.

Londra Gazete’ye özel açıklamada bulunan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, şöyle konuştu: 

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, “Türkiye’nin güneyinde ve Suriye’nin kuzeyinde meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından yaklaşık 40.000 kişinin hayatını kaybetmesi gerçekten dehşet verici.

 “Ne yazık ki önümüzdeki günlerde çok daha fazla insanın hayatını kaybetmesi muhtemel ve düşüncelerim bu korkunç trajediden etkilenen herkesle ve bölgede yaşayan aileleri ve arkadaşları olan birçok Londralı ile birlikte. Londra hepinizin yanında. Bugün daha önce Green Lanes’te Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ve Alevi Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek taziyelerimi sunmaktan onur duydum.

 Bu yıkıcı doğal afetten etkilenenleri desteklemek için öne çıkan Londralıların gösterdikleri cömertlikten gurur duyuyorum ve yardım etmek isteyen herkesi Afet Acil Durum Komitesi tarafından başlatılan çağrıya bağışta bulunmaya davet ediyorum.”

Kıbrıs kökenli olan belediye liderleri de başta toplum olmak üzere bölge sakinlerin depremzedelere yardım konusunda acil refleks göstermesini överek belediye olarak bölgelerindeki derneklere desteklerini sürdüreceklerini belirttiler.

Ziyaretler hakkında açıklama yapan İngiltere Alevi Kültür Merkezi – Cemevi, şu ifadeyi kullandı: ‘‘Londra Büyükşehir Belediye başkanı Sadiq Khan Milletvekilleri  Catherine West ve  Feryal Clark, Haringey Belediye lideri  Peray Ahmet, Enfield belediye lideri  Nesil Çalışkan ve beraberindeki heyet kurumumuzu bugün ziyaret edip depremde hayatını kaybedenler için başsağlığında bulunup taziyelerini ilettiler. Bu zor süreçte ve önümüzdeki dönemde yaraların sarılması için kurumumuzun yanında olduklarını ve iş birliği içerisinde olduklarını bildirdiler.’’

Greater London Authority

Greater London Authority

Greater London Authority

Greater London Authority

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.