kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1992
EURO
34,7665
STERLIN
40,4037
BITCOIN
$63.084
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
21°C
LONDRA
21°C
Kapalı
Cumartesi Kapalı
23°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kıbrıslı Türk moda patronu, Dragons’Den programına geri dönüyor

Kıbrıslı Türk moda patronu, Dragons’Den programına geri dönüyor
03.01.2023
0
A+
A-

Dragons’ Den, İngiltere’nin realite televizyonu iş programı, yatırım için yarışan girişimcilerin yepyeni dizisiyle yeni yılın başında ekranlarımıza dönüyor. İlk bölüm 5 Ocak Perşembe günü saat 20:00’de BBC 1’de yayınlanacak.

2015’ten beri çok sevilen BBC programında yer alan Kıbrıslı Türk moda patronu Touker (Türker) Süleyman’ın da yer aldığı 20. seri için ejderha kadrosunda herhangi bir değişiklik yok. Diğer dört ejderha Peter Jones, Deborah Meaden, Sara Davies ve Steve Barlett.

İlk olarak Japonya’da lanse edilen Dragons’ Den, artık dünya genelindeki ülkelerde yayınlanan sürümleriyle uluslararası bir markadır. Girişimciler, öz sermaye karşılığında kendi paralarını yatırmaya istekli beş girişim kapitalisti olan Dragons Den’e yatırım için teklif veriyor.

İlk bölümü 4 Ocak 2005’te BBC Two’da yayınlandı. Kanalda 16 dizinin ardından 2021’den beri BBC One’da yayınlanıyor. Önceki bölümlerin tekrarları hala BBC Two’da yayınlanmaktadır. 

Yarışmacılar, geçerli ve potansiyel olarak karlı olduğuna inandıkları bir iş fikrine sahipler, ancak fonları yok veya işlerini hâlihazırda yürütüyorlar, ancak promosyon veya genişleme için ek fonlara ihtiyaçları var. Açılış konuşmalarının bir parçası olarak, Ejderhalardan talep ettikleri para miktarını belirtmeleri gerekir. Kurallar, bir veya daha fazla Ejderhadan en azından bu miktarı toplamazlarsa, hiçbir şey almadan ayrılacaklarını şart koşuyor. Yarışmacılar, yatırım karşılığında işlerinde yüzdesi de sahanın başında şart koşulan hisse senedi teklif ederler. Ejderhalar iş fikrinde veya üründe potansiyel görürse, yarışmacının daha fazla pazarlık yapma, herhangi bir teklifi kabul etme veya sadece çekip gitme fırsatına sahip olmasıyla, teklif edilen öz sermaye miktarı etrafında müzakereler yapılır. Ejderhalar, tüm miktarı taahhüt etmek istemezlerse, talep edilen paranın bir yüzdesini de sunabilir ve diğer Ejderhaları da aynısını yapmakta özgür bırakır. Bu, yarışmacının daha geniş bir uzmanlık yelpazesinden yararlanarak birden fazla Dragon’un mali desteğini almasına yol açabilir. Bununla birlikte, bunun gerçekleşmesi için yarışmacının genellikle işlerinde ilk planladıklarından daha büyük bir paydan vazgeçmeyi kabul etmesi gerekir.

Konuşmayı duyduktan sonra yatırım yapmak istemeyen bir Ejderha, tartışmayı terk ettiğini ima ederek kendisini “dışarıda” ilan etmelidir. Bu sonuçlandırma aşaması, Ejderhalar iş planını inandırıcı bulmazlarsa birkaç dakikadan, karmaşık koşullar söz konusu olduğunda çok daha uzun süreye kadar değişebilir. müzakere edilir. Ejderhalar, çok çeşitli gerekçelerle, ancak özellikle kendi işletmelerine aşırı değer biçtikleri için yarışmacılarla sık sık alay eder.

Ejderhaların veya dizinin yapımcılarının tekliflerini yerine getirmeleri için herhangi bir yasal taahhüt yoktur. Tüm anlaşmalar, sözleşmeler imzalanmadan önce gerekli özeni gösterir. Çekimlerden sonra anlaşmaların yarısının tamamlanmadığı iddia ediliyor.

Başarılı iş insansı Touker Suleyman, BBC 1’in hit iş programı Dragons’ Den’in yeni serisi için ekranlara geri dönüyor. Süleyman, Ejderhalar’dan biri olarak yarışmacılara fırsat verecek.

TOUKER SÜLEYMAN 

4 Ağustos 1953’te Gazimağusa’da doğdu. 1958’de ailesiyle ile İngiltere’ye taşındı ve Güney Londra’daki Bermondsey’ye yerleşti.

Touker (Türker) Süleyman’ı İngiltere, ‘Gömlek Kralı’ olarak tanıyor. “Low Profile Group”un (Low Profile Holding) sahibi olan Süleyman iş hayatına muhasebecilikle başladı. 

40 yıl önce deri kıyafet üretimine geçen Süleyman, şimdilerde Türkiye, Gürcistan ve Bulgaristan’da 2 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.

Süleyman’ın İngiltere’de adını duyuran atılımı ise 2001 yılında Kraliyet Ailesi’nin gömlekçisi olarak tanınan “Hawes&Curtis” markasını satın alması oldu. 1913’te kurulan Hawes&Curtis’i 2004’te kardeşiyle birlikte sadece 1 sterline alan Süleyman, markayı küllerinden yeniden doğurdu.

Süleyman’ın en önemli markalarından bir diğeri de 2008 yılında şirket bünyesine kattığı “Ghost”. 1984’te kurulan lüks kadın giyim markası Ghost’un müdavimleri arasında ise Kate Moss, Naomi Campbell, Eva Herzigova gibi isimler var. 

Deri ürünleri markası “Huxley&Cox”un da sahibi olan Touker Süleyman, “DocksRio” adlı Brezilyalı ayakkabı markasının yanı sıra “Bike Soup”un da patronu. Touker Süleyman, 2015 yılında BBC’de yayımlanan ve girişimcilere yatırım desteği veren “Dragons Den” isimli yarışmada jüri üyeliği de yapmakla tanılıyor. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.