Üçüncüsü yapılan Britanya Kebap Ödülleri (British Kebab Awards) için aday gösterme süreci sona erdi.
İşçi Parti’li gölge bakanlar Ed Balls ve Yvette Cooper’da, Ceftus Direktörü İbrahim Doğuş’a, Kebab Awards törenine katılarak sektöre destek olacaklarını açıkladılar.
Üçüncüsü yapılan Britanya Kebap Ödülleri (British Kebab Awards) için aday gösterme süreci sona erdi. Vatandaşlar, 14 ayrı kategoride finale kalan işletmelere http://britishkebabawards.co.uk/british-kebab-awards-2015/ web adresi üzerinden 4 Ocak tarihine kadar oy kullanabilecekler.
İngiliz ekonomisine büyük katkı sağlayan sektör merakla short list’e kalan işletmeler arasında ‘En iyi’ ödüllerini alacak işletmelerin açıklanacağı ve 7 Ocak Çarşamba akşamı yapılacak görkemli geceyi bekliyor.
1000’i aşkın davetlinin katılımı ile gerçekleştirilecek geceye ilişkin bilgi veren CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş, geçen hafta itibarı ile Britanya’nın dört bir tarafından yüzlerce işletmenin aday gösterildiğini belirterek, short list’e kalan işletmeler için oy verme süresinin 4 Ocak tarihine kadar devam edeceğini vurguladı. Aday gösterilen işletmelerin kalite standartları, hijyen ratingleri gibi kriterlerle de değerlendirildiğini aktaran Doğuş, işletmelere verilecek her oyun, önemli oranda belirleyici olacağına işaret etti.
Ceftus Direktörü, ödül alacak işletmelerin kendi sektörlerinde önemli bir ayrıcalık elde edeceklerine inandıklarını söylerken, ilk iki yılda ‘En iyi’ ünvanını elde eden işletmelerin, daha çok müşteri ve prestij kazandıklarını gözlemlediklerine işaret etti.
Aralarında işadamları, politikacılar, gazeteciler ve sektör temsilcilerinin bulunduğu Kebap Ödülleri jürisinin, aday gösterilen işletmeleri ziyaret edeceğini kaydeden İbrahim Doğuş, gıda alanında faaliyet gösteren işadamı ve girişimcileri de geceye davet etti. Doğuş sözlerini şöyle sürdürdü : “İlk kez 2012 yılında düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Kebab Ödülleri, artık kurumsal bir yapıya kavuşmuştur. Başbakan David Cameron’dan ana muhalefet partisi lideri Ed Miliband’a kadar yüzlerce politikacı ve kurum temsilcisi, gönderdikleri mesajlarda organizasyona yönelik olumlu desteklerini bildiriyorlar. Etkinliğimizin çıkış noktası da, Britanya ekonomisine 2 milyar sterlin’in üzerinde katkı sağlayan kebap işletmelerinin farkedilmeleri ve sektörde standarların yükseltilmesini motive etmekti. Geldiğimiz nokta ve organizasyonun gördüğü ilgi, başarılı olma yönünde önemli adımlar attığımızı göstermektedir. Sektörde uzun süredir faaliyet gösteren cefakar işletme sahipleri ve çalışanlarına, British Kebab Awards’a katılarak destek vermeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Onların desteği ile kebap işletmelerinin, gıda endüstrisinde hakettikleri konuma daha çabuk ulaşacağına inancımız tamdır.”
Ödül töreninin jürisinde milletvekilleri Nadhim Zahawi, Keith Vaz, Baroness Meral Hussein-Ece, Londra Belediye meclis üyesi Joanne McCarthy, milletvekili adayı Joan Ryan, işadamları Mustafa Topkaya, Ali Matur, Sercan Erkaslan, Rami Ranger, Mark Evans ve James Breslaw ile hukukçu Shany Gupta ve doktor Nurfer Özkan da yer alıyorlar.
GLASGOW’DAN DONCASTER’A YÜZLERCE İŞLETME SAHİBİ ‘KEBAP ÖDÜLLERİ’ GECESİNDE BULUŞACAK
Kebap ödülleri etkinliği sadece sektördeki işletmeler için değil, İngiliz politikacılar arasında da heyecan yaratıyor. Çok sayıda milletvekili organizasyona aday gösterirken, bazı parlamenterler bölgelerindeki en iyi işletmeleri belirlemeleri için seçmenlerine çağrıda bulundu ya da kendileri kebap işletmelerini ziyaret ederek destek verdi.
7 Ocak akşamı Waterloo Park Plaza Hotel’de yapılacak törene katılmak için ise, bugüne kadar 400 dolayında milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyeleri ile Lordlar Kamarası üyesi rezervasyon yaptırdı.
Cardiff, Edinburgh, Bournemouth gibi farklı bölgelerde faaliyet gösteren yüzlerce kebap işletmesi sahibi ile çalışanlarının hazır bulunacağı geceye katılmak isteyenler 0207 183 4272 numaralı telefona ya da info@ceftus.org mail adresine ulaşarak davetli olabilecekler.