kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
STERLIN
40,4861
BITCOIN
$64.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

ADDP yayımladığı bidiriyle 30 Ağustos Zaferini kutladı

ADDP yayımladığı bidiriyle 30 Ağustos Zaferini kutladı
30.08.2022
0
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Dünya Derneği 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile bir bildiri yayımladı. Yönetim Kurulu adına Başkan Jale Özer’in imzasını taşıyan bildiride 30 Ağustos Zafer’inin önemine, tarihine ve bugünkü Türkiye Cumhuriyetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ADDP tarafından yapılan bildiri şöyle:

”Bugün, Büyük Önder, Ebedi Başkomutan Atatürk’ün azmi, eşsiz dehası sayesinde gerçekleşmiş olan bir mucizeyi, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferini kutluyoruz. 30 Ağustos 1922, birlik ve beraberlik ruhunun pekiştiği, halkın ve ordunun büyük fedakarlıklarla seferber olarak bağımsızlık mücadelesini zaferle sonuçlandırdığı gündür. Bu zafer Türk halkının zaferidir!
Atatürk, halka ulusal egemenlik ışığını getirmek, bağımsız yeni bir Türk devleti kurabilmek için, Milli Mücadele sırasında bile önce barış yolunda direnmiştir. 1918 den itibaren emperyalist güçlerin işgaline uğrayarak elden giden vatan toprakları, Atatürk’ün büyük bir iradeyle sürdürdüğü diplomatik yaklaşımlarla geri alınamayınca; Türk ordusu savaşa yönelerek “Büyük Taarruz” ile işgalci güçlere son darbeyi vurmuş, ve vatan düşman işgalinden kurtulmuştur.
Atatürk zaferden iki yıl sonra, 30 Ağustos 1924’te Dumlupınar’da yaptığı konuşmasında şöyle demiştir:
’30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur; ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır. Bu muazzam zaferin en büyük amili de, Türk milletinin kayıtsız şartsız hâkimiyetini eline almış olmasıdır.’
Bizler, bu zaferin onurlu mirasçıları olarak, Atatürk’ün çok güç koşullar altında kurduğu laik, demokratik, özgürlükçü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, alnı açık ve başı dik bireyleriyiz. Türk milleti, 30 Ağustos’un önem ve anlamını çok iyi idrak ederek, sonsuza dek büyük bir gurur ve coşku ile kutlayacaktır. Bizler, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için tek kurtuluş yolu olan Atatürk ilkelerinin ışığını gelecek nesillere aktarmaya kararlıyız!
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Başkomutan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, 30 Ağustos Zaferini Türk Milletine armağan eden kadın, erkek, çocuk tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz.”

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.