kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
STERLIN
40,6456
BITCOIN
$64.781
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İADD Jale Özer: ”Gençlik varsa umut vardır”

23.05.2022
0
A+
A-

İNGILTERE Atatürkçü Düşünce Derneği, 21 Mayıs Cumartesi akşamı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 25.Yıl Kuruluş Yıldönümü ‘nü kutladı.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte renkli anlar yaşandı. Gecenin onur konukları arasında bulunan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Türkiye Çağdaş Yaşamı Vakfı Başkanı ve Dilek Livaneli – Avrupa Parlamentosu’ndan ödüllü öğretmen ve yazar’a ödül takdim edildi.

19 Mayıs ve İADD’nin 25. Yıl kuruluş yıldönümünün coşkuyla kutlandığı etkinlikte, elde edilen gelirin ÇYDD’ye bağışlanacağı açıklandı. Gecede canlı müzik ve konuklara ikram da yer aldı.

İADD Başkanı Jale Özer etkinliğin açılış konuşmasını yaparak şu ifadeleri kullandı:

‘‘Bir ulusun ulus olmasının en önemli özelliklerinden birisi de ortak tarihe, ortak yazgıya sahip olmasıdır. Türkiye halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 19 Mayıs 1919 tarihinde dönemin emperyalist güçlerine karşı ya istiklal ya ölüm anlayışı ile Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış, 30 Ağustos 1922 tarihinde büyük bir askeri başarı göstererek bir mucize yaratmış ve vatana sahip çıkmıştır. Büyük Önderimiz Kurtuluş Savaşı’na başlamadan her ince ayrıntıyı düşünerek, gerek birlikte yola çıkacağı arkadaşlarını seçerken, gerekse İstanbul’daki emperyalist ülke temsilcilerine karşı çok ince bir strateji uygulayarak, o dönemde tutuklanmasını önleyerek, Kurtuluşa giden yolu adeta ilmek ilmek örerek 19 Mayıs’ta kurtuluş Savaşı’nın ateşini Samsun’ da yakmıştır. Bu yüzdendir ki 19 Mayıs, ülkeyi kurtarmanın, kurtuluşa yönelmenin anahtar günüdür.

‘ATATÜRK’ÜN BÜYÜKLÜĞÜ, ONUN NEDEN BİR DÜNYA LİDERİ OLDUĞUNUN EN BÜYÜK KANITIDIR’

Bizler, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar tüm çalışmalarımızdaki hedeflerimizin başında yurt dışında yaşayan gençlerimizin Atatürkçü düşünceyi bir yaşam felsefesi olarak özümsemeleri ve yaşadıkları ülkede eğitimli, aydın bir birey olarak toplumda yer almalarına katkı sunmak gelir. Düzenlediğimiz konferans, seminer ve ulusal bayram kutlamalarında bu bilincin yerleşmesine çalışıyoruz. Diğer bir hedefimiz de Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Barış, Dünyada Barış felsefesinin sadece Türkiye’ye değil tüm dünya barışı içinde ne kadar önemli olduğunu her platformda anlatmaktır. Bugün etrafımızdaki komşuların durumu ve onlarla ilişkilerimize baktığımızda Atatürk’ün büyüklüğü, onun neden bir dünya lideri olduğunun en büyük kanıtıdır.

Güzel yurdumuzun ufkunu kara bulutların kapladığı özellikle son yıllar, Atatürk’ümüzün Samsun’da yaktığı ve hiçbir zaman sönmeyecek meşalenin aydınlığında mutlaka bitecektir. Bugün yine Türkiye’nin tek kurtuluş yolunun Atatürk’ün akıl ve bilim ışığındaki yol haritasından yürümek olduğunu hatırlatmak istiyor ve vatan söz konusuysa gerisi teferruattır diyerek aramızdaki farklılıkları bir kenara bırakarak tüm Cumhuriyetçi güçlerin örgütlenerek bir arada çalışmalarını sürdürmesi için çağrımızı yineliyoruz. Gün birlik olma, gün güçleri birleştirme, gün yeniden ve kararlı bir şekilde Mustafa Kemal’in açtığı yolda, gösterdiği hedefe hep birlikte yürümektir.

‘ÇYDD’Yİ DİMDİK AYAKTA TUTTULAR’

Türkiye’deki değerli çalışmalarıyla örnek bir demokratik kitle örgütü olan ÇYDD’ın çok değerli  başkanı Sayın Prof.Dr.Ayşe Yüksel hocam, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı Başkanı Sayın Av.Nur Fatma Nur Gerçel  ve çalışma arkadaşları geçirdikleri bunca kumpasa rağmen kurucu başkanları Prof.Dr.Türkan Saylan’ın açtığı o ışıklı yolda  ÇYDD’yi dimdik ayakta tuttukları ve inandıkları doğrular uğruna mücadelecinden hiç vazgeçmedikleri için hepimize örnek olmuşlar, ülkemize olan inancımızı  cesaretimizi  arttırmışlardır. İngiltere ADD ve aynı zamanda başkanı olduğum Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu üye dernekleriyle birlikte ÇYDD ile her zaman dayanışma içinde olacağız.  Büyük bir heyecan ve sorumlulukla programın sunumu yapan İngiltere ADD Gençlik kollarımızdan 2 pırıl pırıl gencimiz Hümeyra ve Tan’a çok teşekkür ediyoruz. Diyoruz ki gençlik varsa umut vardır. İngiltere ADD’nin önderliğinde el ele vererek gençlerimizle omuz omuza, onlara dokunarak, onları dinleyerek, onlara sahip çıkarak, umudu büyüteceğiz.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.