kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3393
EURO
35,1244
STERLIN
41,0525
BITCOIN
$63.673
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

BTKD’den 20’inci Kuruluş Yılında Büyükelçi ve Başkonsolosa ziyaret

BTKD’den 20’inci Kuruluş Yılında Büyükelçi ve Başkonsolosa ziyaret
16.05.2022
0
A+
A-

LONDRA’da kurulu sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD), 20’inci kuruluş yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi ve Londra Başkonsolosunu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Pandemi önlemlerinin kaldırılmasıyla iki yıl aradan sonra yüz yüze etkinliklerine geri dönmeye başlayan BTKD yöneticileri, ilk ziyaretlerini Büyükelçi Ümit Yalçın ve Başkonsolos Bekir Utku Atahan’a yaptılar.

BTKD Başkanı Servet Hassan ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Funda Aksanoğlu, Mihrişah Safa, Itır Sökmen ve Deniz Harput, Büyükelçi Ümit Yalçın’ı makamında ziyaret ederek, Derneğin yirmi yılda gerçekleştirdiği etkinlikler ve yardımlar hakkında kapsamlı bilgi verdiler.  Dernek yöneticileriyle pandemiden sonra ilk kez biraraya gelen Büyükelçi Yalçın, sosyal yaşamın yavaş yavaş normale dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki diplomatik, ekonomik ve kültürel ilişkilerin mümkün olabilecek en iyi düzeyde seyrettiğine dikkati çeken Büyükelçi Yalçın, bu sene Birlesik Krallık’tan Türkiye’ye üç milyondan fazla turist beklendiğini sözlerine ekledi. BTKD’nin çalışmalarını yakından izlediklerini de kaydeden Büyükelçi, 20 yıllık başarılı bir geçmişe sahip derneği ve yöneticilerini kutladı. BTKD yöneticileri daha sonra Silahlı Kuvvetler Kara Ataşesi Albay Ömür Candar’ı makamında ziyaret ederek, Derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

İNGİLTERE TURK TOPLUMUNUN SORUNLARINI DİLE GETİRDİLER

BTKD Başkanı Servet Hassan ve Yönetim Kurulu üyeleri Başkonsolos Bekir Utku Atahan ve eşi Büyükelçilik Müsteşarı Özge Demirkurt Atahan’ı konutlarında ziyaret ettiler.

BTKD heyeti, Başkonsolos ve eşine İngiltere’de Türk toplumunun yaşadığı bazı sorunları dile getirerek özellikle kadınlara ve çocuklara nasıl yardım edilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.  Dernek yöneticileri ayrıca Başkonsolos Yardımcısı Işınsu Topçuoğlu’nu da ziyaret ederek, çalışmaları hakkında kısaca bilgi verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.