kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3313
EURO
35,1685
STERLIN
41,1327
BITCOIN
$65.300
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Zelesnkiy’den finansal yardım çağrısı

Zelesnkiy’den finansal yardım çağrısı
16.05.2022
0
A+
A-

Günlük ulusa sesleniş konuşmasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu hafta da katılacağı çok sayıda uluslararası etkinlik olacağını ve bunların temelinde Ukrayna için silah ve mali destek yer alacağını belirterek, Şimdi sadece istikrarı korumak için değil, aynı zamanda Rusya’nın yıktığını yeniden inşa etmeye başlamak için de finansman gerekiyor dedi.

Zelenskiy, Ukrayna hakkında daha fazla bilgi sağlamak ve siyasi destek amacıyla bugün önde gelen Amerikan üniversitelerinin öğrencilerine hitap edeceğini ifade ederek, “Bunlar, yüz binlerce öğrenciyi bir araya getiren ve büyük bir uzman ve araştırma topluluğu olan 63 ABD ve 2 Kanada üniversitesi. Onların sesi kesinlikle yeteneklerimizi güçlendirecek. Ayrıca, mayıs sonunda Stanford Üniversitesi öğrencilerine ayrı bir hitap planlanıyor ” dedi.

Ukrayna’nın önde gelen üniversitelerinden Ukraynalı öğrencilerle de hitap edeceğini ifade eden Zelenskiy, hitabında bazı önemli ve zor soruları cevaplayacağını ve öğrencilerden de derin sorular beklediğini belirtti.

HİTAPLARIN COĞRAFYASINI GENİŞLETMEK İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ

Öte yandan Ukrayna’nın Avrupa’daki ortaklarının parlamentolarına hitap etmeye devam edeceğini, bu tür hitapların coğrafyasını Afrika ve Asya parlamentolarına genişletmek için de çalıştıklarını söyleyen Zelenskiy, “Görevimiz, Ukrayna için AB üyeliği adayı statüsü ve daha sonra hızlandırılmış prosedür kapsamında Avrupa Birliği’ne katılım. Her devlet önemlidir. Her oy önemlidir. Rusya’ya yönelik yaptırımların güçlendirilmesi konusunda Avrupa ülkelerinin azami ölçüde rıza göstermesi de aynı derecede önemlidir. Bu nedenle yakın gelecekte Lüksemburg Parlamentosu’na hitap edeceğim” dedi. 23 Mayısta Davos Forum katılımcılarına da bir hitabın planlandığını belirten Zelenski, bu yıl konferansın özellikle Ukrayna için önemli olduğunu ve savaş sonrası yeniden yapılanmanın tartışılacağını ifade etti.

“SÖZDE ÖZEL HAREKATIN ÇOKTAN BAŞARISIZLIĞA UĞRADIĞINI KABUL ETMEK İSTEMİYORLAR”

Mariupol’den, Azovstal’dan insanları kurtarmak için çok karmaşık ve hassas müzakerelere devam ettiklerini ifade eden Zelenkiy, Bu konuyla günlük olarak ilgileniyoruz. Ve asıl mesele, anlaşmaların yerine getirilmesidir dedi. Rusya’nın, Ukrayna’nın güneyindeki hareketini bir şekilde yoğunlaştırmak için Donbas’a saldırmak için yeni girişimlerine hazırlandıklarını belirten Zelenskiy, “İşgalciler hala çıkmazda olduklarını ve sözde özel harekatın çoktan başarısızlığa uğradığını kabul etmek istemiyorlar. Ancak Ukrayna halkının, işgalcileri, gerçeği tam olarak tanımaya zorlayacağı an kesinlikle gelecek. Herson ve Melitopol’da ne kadar yaratıcı olurlarsa olsunlar, işgal altındaki Pryazovia ve Donbas bölgelerinde sözde güçlerini nasıl tasvir ederlerse etsinler, geçici olarak oradalar” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.