kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3539
EURO
34,8865
STERLIN
40,6730
BITCOIN
$61.573
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kıbrıslı Türk Metin Murat’ın ilk kitabı yayımlandı

Kıbrıslı Türk Metin Murat’ın ilk kitabı yayımlandı
05.04.2022
0
A+
A-

KIBRISLI Türk Metin Murat, roman türündeki ilk kitabını Güney Kıbrıs’taki bir yayınevi aracılığıyla çıkardı. Kıbrıslı Türk Metin Murt’ın ilk kitabı, Güney Kıbrıs’taki bir yayınevi tarafından basıldı. İngilizce olarak yayımlanan tarihsel roman türündeki kitap ‘The Crescent Moon Fox’ (Hilal Tilkisi) adını taşıyor.

Kitabın, ‘‘Kıbrıs’taki iki taraf arasında iş birliği, hoşgörü ve barış göstergesi olarak’’ Kıbrıs Rum yayınevi Armida Books tarafından basıldığı belirtildi. 1930’lu yıllarda başlayarak günümüze uzanan anlatıda, köyden gelen Zeki ve Aydın adlı iki Kıbrıslı Türk gencin yaşamına yer verildiği bildirildi. Kitabın anlatısına göre, Zeki’nin karakteri sömürgeciliğin etkisiyle şekillenmiş olup kaderinde büyük şeyler yapmak var. Aydın ise, topluma uymayan, kendi karmaşık yollarıyla önemli şeyler başararak kendini kurtaran bir tip.

Galler’de doğup büyüyen Metin Murat, kitabında iki gencin yanı sıra farklı karakterler aracılığıyla Kıbrıs hayatının ihtişamını ve acılarını, Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların ihtiraslarını anlattığı belirtildi.

METİN MURAT KİMDİR?

İngiltere’de doğan Metin Murat çok kültürlü bir ortamda büyümüş olup, İngiliz, Fransız ve Gallar kültürü etkilerine maruz kalmıştır. Mesleki açıdan Kuzey Afrika Yakın Doğu ve Körfez ile bağlantılı olup eşi ile birlikte Fransa’da yaşamaktadır. Galler’deki Aberystwyh Üniversitesinden tarih ve edebiyat alanında doktora sahibi olan Metin, İngiltere’de London School of Economics’de işletme eğitimi almış, 2011’de kendi işletmesini kurmadan önce uluslararası örgütlerde çalışmıştır. Yazar bu ilk kitabıyla babasının içinde yaşadığı Kıbrıs Türk toplumunun hikâyesini anlatmak, hoşgörü ve barış için edebiyatı kullanmayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.