kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2143
EURO
34,7472
STERLIN
40,3761
BITCOIN
$62.984
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
21°C
LONDRA
21°C
Kapalı
Cumartesi Parçalı bulutlu
23°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Şilan Kobane’de mi?

Londra polisi, İngiltere vatandaşı olan 17 yaşındaki Şilan Özçelik isimli genç kızın, Suriye’de ISIS’e karşı savaşmak için PYD saflarına katılmış olabileceğini duyurdu.

Şilan Kobane’de mi?
İngiltere vatandaşı Kürt  Silhan Özçelik'in, Suriye'ye gittiği sanılıyor.

İngiltere vatandaşı Kürt Şilan Özçelik’in, Suriye’ye gittiği sanılıyor.

Londra Metropolitan Police teşkilatı, İngiltere vatandaşı olan 17 yaşındaki Şilan Özçelik isimli genç kızın fotoğrafını yayınlayarak, genç kızın Suriye’de ISIS’e karşı savaşmak için PYD saflarına katılmış olabileceğini duyurdu. Polis Şilan’ın en son 27 Ekim tarihinde Haringey’den Kings Cross St Pancras istasyonuna giderek Eurostar treni ile Avrupa ülkelerinden birisine seyahat etmiş olduğunu kaydetti.

Ailesi ve arkadaşları, genç kızın Suriye’ye giderek İslami Devlet kurduklarını ilan eden ve Kobane’yi kuşatan militanlara karşı savaşmak için gitmiş olabileceğini inanıyor. Şilan Özçelik, bu yöndeki tahminlerin doğru çıkması halinde bölgede savaştığı bilinen ilk İngiliz kadın olacak. Yetkililer Şilan’ın Kobane’deki Kadın Savunma Birlikleri’ne (YPJ) katılmış olabileceği veya bölgedeki insani yardım çalışmalarına destek vermek için Suriye’ye gitmiş olabileceği ihtimallerini aydınlatmak istiyor.

Şilan Özçelik'in, Westminster'deki Kobane protestolarındaki bu görüntüleri, BBC'de yayınlandı.

Şilan Özçelik’in, Westminster’deki Kobane protestolarındaki bu görüntüleri, BBC’de yayınlandı.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurulan Haringey’deki ‘Kurdish Community Association’ isimli derneğin başkanı Arman Banirad, Şilan’ın en son olarak Belçika’da görüldüğünü ifade ederken, çevresinde eğitimli ve politik donanımlı bir kişi olarak tanınan genç kızın, Westminster’de günlerce süren Kobane protestolarına katıldığını söyledi. Şilan’ın beraberinde bir erkek arkadaşı ile birlikte seyahat ettiklerini duyduklarını kaydeden Banirad, genç kızın sağlıklı ve iyi olmasını dilediklerini belirtti. Polis, söz konusu erkeğin, daha sonra İngiltere’ye döndüğünü ve Hackney’de gözaltına alındığını kaydetti.
Polis Şilan Özçelik’ten haber alınabilmesi için toplumumuzun yoğun yaşadığı bölgelerde afiş ve el ilanları dağıtacak.

Öta yandan söz konusu haberin, Suriye’de ISIS’e karşı savaştıkları belirtilen ve eskiden İngiliz ordusuna mensup askerler olan 24 yaşındaki Jamie Read ile 26 yaşındaki James Hughes’a ilişkin haberlerin ardından gündeme gelmesi dikkat çekici bulundu.

Polis, 17 yaşındaki Silhan Özçelik'in Kobane’deki Kadın Savunma Birlikleri’ne (YPJ) katılmış olabileceği veya bölgedeki insani yardım çalışmalarına destek vermek için Suriye’ye gitmiş olabileceği ihtimallerini aydınlatmak istiyor.

Polis, 17 yaşındaki Şilan Özçelik’in Kobane’deki Kadın Savunma Birlikleri’ne (YPJ) katılmış olabileceği veya bölgedeki insani yardım çalışmalarına destek vermek için Suriye’ye gitmiş olabileceği ihtimallerini aydınlatmak istiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.