kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
STERLIN
40,9595
BITCOIN
$69.859
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Day-Mer: ‘‘NHS’in satışına engel olalım, NHS’e daha çok bütçe ayrılsın’’

Day-Mer: ‘‘NHS’in satışına engel olalım, NHS’e daha çok bütçe ayrılsın’’
05.01.2022
0
A+
A-

LONDRA’DA faaliyet gösteren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi Day-Mer, Sağlık alanında yaşanan sorunlar ve sağlık emekçilerin çalışma koşullarına dikkat çekmek için 8 Ocak Cumartesi günü North Middlesex Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Day-Mer’ın paylaştığı basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

‘‘NHS’e daha çok bütçe, NHS’in satışına engel olalım. Salgının iyice etkili olduğu şu günlerde, sağlık servislerine daha fazla bütçe ve daha fazla olanak aktarılması gerekirken, hükümet sağlık bütçeden kısıyor ve insanları ölüme terk ediyor.

Tedavi bekleyenlerin sayısı 5 milyonu geçti, acil servislerde bekleme saati ortalama 6 saate çıktı, hastalar yatak bulamayıp koridorlarda tedavi edilmeye başlandı. Kanser teşhisi konan hastalar tedavi için en az en az iki ay beklemek zorunda bırakılıyor.

Günde neredeyse 16 saat çalışan sağlık emekçileri, Covid olan arkadaşlarının yerine de çalışmak zorunda kalıyor. Sağlık emekçisi açığını kapatmak ve çalışanların koşullarını iyileştirmek için hiçbir adım atmayan hükümetin, olağanüstü koşullarda çalışanlara reva gördüğü ücret zammı sadece yüzde 3. Bütün bunların yapılmasının birçok sebebi var.

Birincisi, keyfi-sefa içinde yaşayan Johnson hükümeti ve temsilciliğini yaptığı zenginler kulübünün, halkın sağlığını umursamaması. İkincisi, hükümetin halkın sağlığı için ayrılacak paranın, gereksiz bir harcama olduğunu düşünmesi. Üçüncüsü ise, NHS’i hizmet veremez hale getirerek, zenginlere satmanın önünün açılması.

NHS’in satılması durumunda, her vatandaş sağlık sigortası yaptırmak zorunda kalacak ve sonuç olarak özel şirketlerin elinde olacak olan sağlık hizmeti paralı hale gelecek. Hükümet eliyle yürütülen bu operasyona dur demek için ülke çapında onlarca kampanya grubu, bir süredir çeşitli çalışmalar yapıyor.

Biz de DAY-MER ve UNITE sendikasının göçmen ve gıda işçileri şubesi ile birlikte Türkiyeli emekçileri bilgilendirmek ve sağlık hakkımızı korumak için yürütülen kampanyalara güç vermeyi hedefliyoruz. Yeterli sayıda sağlıkçının işe alınması Daha fazla hastane ve yatağın tahsis edilmesi için kamuoyunu ve basına North Middlesex Hastanesi’nin önünde yapacağımız gösteri ve basın açıklamasına davet ediyoruz.’’

Detaylar:

8 Ocak 2022, saat 16:00, North Middlesex Hastanesi önü

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.