kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2009
EURO
34,7732
STERLIN
40,4480
BITCOIN
$62.740
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı az bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
19°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Başkonsolos öğrencilerle buluştu (VİDEO)

İngiltere’nin çeşitli üniversitelerinde yüksek öğrenim gören Türk öğrenciler, Londra Başkonsolosluğu’nda verilen resepsiyonda bir araya geldiler.

Başkonsolos öğrencilerle buluştu (VİDEO)
13.11.2014
0
A+
A-

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pMsaeQaOde8[/youtube]

 

Başkonsolosluk'taki buluşmaya 100 dolayında öğrenci, akademisyen ve davetli katıldı.

Başkonsolosluk’taki buluşmaya 100 dolayında öğrenci, akademisyen ve davetli katıldı.

Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, İngiltere’nin çeşitli üniversitelerinde yüksek öğrenim gören Türk öğrenciler için bir resepsiyon verdi.
Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu binasında gerçekleştirilen etkinliğe, Oxford, Cambridge, SOAS,  Westminster, Queen Mary, UCL, Imperial ve King’s College gibi seçkin üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 100 dolayında davetli katıldı.

Birmingham, Exeter gibi kentlerden öğrencilerin de geldiği resepsiyonda bir konuşma yapan Başkonsolos Yorulmazlar, İngiltere’de yaklaşık 300 bin Türk vatandaşının yaşadığına işaret ederek, “Konsolosluk binası bir Türk toprağıdır. Göreve başladığım ilk günden bu yana ifade ettiğim gibi vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık” dedi.

İngiltere'de okuyan Türk öğrenciler için verilen resepsiyona Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar eşlik etti.

İngiltere’de okuyan Türk öğrenciler için verilen resepsiyona Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar ev sahipliği yaptı.

Resepsiyona Konsoloslar Fatih Topçu, Murat Nalçacı, Konsolos Muavinleri Reyhan Yılmaz, Fatih Tetik, KKTC Londra Konsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavir Vekili Necip Demirci, KKTC Londra Eğitim- Kültür Ataşesi Hasan Sarper Kortay’da katıldılar.
İngiltere’de yüksek öğrenim gören Türk öğrenci sayısının 3 bin 500 dolayında olduğu tahmin ediliyor.

İngiltere'de 3 bin 500 dolayında Türk öğrencinin, yüksek lisans ve doktora eğitimi aldığı tahmin ediliyor.

İngiltere’de 3 bin 500 dolayında Türk öğrencinin, yüksek lisans ve doktora eğitimi aldığı tahmin ediliyor.

TÜRK VATANDAŞLARINA BURS FIRSATI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları için bulundukları ülkelerin eğitim, kültür ve akademik hayatlarına katılımlarını ve başarılarını desteklemek üzere Yurtdışı Vatandaşlar Bursları isimli bir program (YVB) oluşturdu. Başvuruları 7 Kasım 2014 – 19 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılabilecek program kapsamında yüksek lisans tez, doktora tez ve doktora sonrası çalışmalar desteklenecek.

Başvurular için adaylar, www.ytb.gov.tr veya http://yvb.ytb.gov.tr internet siteleri üzerinden ulaşılacak elektronik formları doldurup ayrıca belgelerini yükleyebilecekler. Başkanlık 2014 yılında başvuruya açılacak olan bölümlerin ise şunlar olduğunu açıkladı:  Kimlik, Kültür ve Aidiyet Araştırmaları, Eğitim Araştırmaları, Ayrımcılık ve Hak İhlalleri, Göç Araştırmaları, Katılım Araştırmaları, Hukuk Araştırmaları, Akademik ve Entelektüel Durum, Sanat ve Edebiyat Araştırmaları.

Ayrıca, hukuk, siyaset, sosyoloji, psikoloji, pedagoji, tarih ve Türkoloji gibi sosyal bilim dallarında, yurtdışındaki Türk toplumunu ilgilendiren konularda araştırma yapan üstün başarılı araştırmacıların da başvurusuna imkân sağlanacak.

Söz konusu burslar, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Portekiz, Norveç, Danimarka, İrlanda, Malta, Lüksemburg, Lihtenştayn, ABD, Kanada ve Avustralya olmak üzere 21 ülkede ikamet eden Türk vatandaşlarının başvurusuna açılıyor. Program kapsamında, İngiltere’de yaşayan bir öğrenci veya akademisyen, Yüksek lisans için £400, doktora tezi için £600 ve doktora sonrası araştırma bursları için de £800 aylık burs sağlanacak.

Başvuru şartları, başvuru belgeleri, sıkça sorulan sorulara ulaşmak ve başvuru yapmak için: http://yvb.ytb.gov.tr internet sitesi ziyaret edilebilecek.
DSC_0518

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.