kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
STERLIN
40,9941
BITCOIN
$70.545
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

ADDP’den ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ konulu panel

ADDP’den ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ konulu panel
25.08.2021
0
A+
A-

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Platformu (ADDP),  29 Ağustos Pazar günü ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ konulu panel düzenliyor.

ADDP tarafından düzenlenen online panel, Zoom üzerinden saat 18:00’de gerçekleşecek. ADDP’nin sosyal medyada paylaştığı bilgiye göre, etekinliğe katılacak olan konuk konuşmacılar ve sanatçılar şöyle: Dr.Orhan Çekiç/ akademisyen ve yazar, Türker Ertürk/ Em.Amiral, araştırmacı ve yazar, İlknur Güntürkün Kalıpçı/ araştırmacı ve yazar, Utku Erişik/ tiyatro sanatçısı ve yazar, Büşra Kayı Tarhan, Zafer Cınbıl ve Alaturca Connection. 

KONUŞMACILARIN ÖZGEÇMİŞLERİ

1-DR.ORHAN ÇEKİÇ

Orhan Çekiç 1943 yılında İskenderun’da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun’da, liseyi Burdur’da bitirdi. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden, İdare ve Siyaset Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.

İş hayatına Japonya Büyükelçiliği’nde Kültür Ataşe Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra özel teşebbüse geçerek, IBM ve ITT gibi uluslararası şirketlerde üst düzey yönetici olarak görevler yaptı. Medya sektörüne geçerek, Sabah, Milliyet, Akşam gibi gazetelerde yöneticiliklerde bulunan Çekiç BEST FM’de 40 hafta süreyle, “Atatürk’ün Yolunda Bir Arpa Boyu” canlı yayın programında Kurtuluş Savaşı’nı anlattı.

 

——————————————

TÜRKER ERTÜRK

İstiklal Madalyası sahibi Bahriyeli Şevki Ertürk’ün torunu, Deniz Subayı Asım Ertürk’ün oğlu Türker Ertürk, 10 Nisan 1957 tarihinde Trabzon’da doğdu. İlköğrenimini İstanbul’da, Orta Öğrenimini ise Ankara ve Trabzon’da tamamladı.1971 yılında, Heybeliada’da bulunan Deniz Lisesine başladı. Lise ve müteakiben o zaman yine Heybeliada’da bulunan Deniz Harp Okulumezuniyetinin ardından, 1979 yılında subay olarak donanma saflarına katıldı.

Türker Ertürk; meslek yaşamı boyunca 15 yıl bilfiil gemilerde çalışmıştır. Bu süre içinde üç harp gemisinin komutanlığını yapmış olup, en son 1996 – 1998 yılları arasında Alçıtepe Muhribininkomutanlığını yapmıştır. Karargâh görevleri olarak; Binbaşı rütbesinde Deniz Kuvvetleri Milli Plan Subaylığı, Yarbay rütbesinde Donanma Komutanlığı Eğitim ve Tatbikat Kısım Amirliği, Albay rütbesinde ise Deniz Kuvvetleri Komuta Kontrol Daire Başkanlığı görevlerini yapmıştır.1985 – 1987 yılları arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan Ertürk; 1988 – 1990 yıllarında Deniz Harp Akademisi eğitimini almış, 1992 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi ve 1999 yılında İtalya/Roma’da bulunan NATO Savunma Koleji eğitimlerini tamamlamıştır. Ayrıca, mesleği ve kişisel gelişimi ile ilgili daha birçok kurs ve eğitimler almıştır. Ertürk; 2000 – 2003 yılları arasında Londra’da Silahlı Kuvvetler ve Deniz Askeri Ataşeliğigörevini müteakip, 2003 – 2004 yılları arasında Eğitim Filotillası Komodorluğu, 2004 – 2005 yılları arasında da Deniz Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı görevlerini deruhte etmiştir.

 

———————————————–

İLKNUR GÜNTÜRKÜN KALIPÇI 

İlknur Güntürkün Kalıpçı 1953 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlkokul birinci sınıfta 29 Ekim töreninde elinde taşıdığı pankartta yazan “Cumhuriyeti sonuna kadar koruyacağım” ibaresinin hayat hikayesini oluşturacağından henüz habersizdir.

Akademik eğitimini Felsefe Tarihi alanında tamamlayan Güntürkün Kalıpçı , üniversitede asistan olarak kalarak düşüncenin dehlizlerinde dolaşmaya başladığı dönemde aldığı bir davet üzerine katıldığı “Atatürkçülük Eğitimi” onun farklı bir tarihin içerisinde yol almasına neden olur. Bu eğitimi başarıyla tamamlarak Atatürk üzerine araştırma yaparak sunmak üzerine belgesini alan Güntürkün Kalıpçı , bu eğitiminde Atatürk’ün hiç bilmediği yönleriyle tanışmanın verdiği heyecanla Atatürk’le ilgili bilinmeyenleri ortaya çıkarmak amaçlı, arşiv belgelerini incelemek ve canlı tanıklarla görüşmek gibi oldukça zorlu bir yolda ilerlemeye başlamıştır.

————————————-

UTKU ERİŞİK 

6 Ağustos 1979, Tekirdağ doğumludur…

İlköğrenimini Mersin’in Tarsus ilçesinde, Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Türkiye 80.’si olarak kazandığı Ankara Fen Lisesi’nin ardından, Türkiye 200.’sü olarak başladığı İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ndeki öğrenimini yarıda bırakarak, İstanbul Şehir Tiyatroları Konservatuvarı Gösteri Sanatları Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı. Buna ek olarak; Bilge Adam Bilgi Teknolojileri Akademisi Grafik-Tasarım Bölümü ile Başkent İletişim Bilimleri Akademisi Seslendirme-Dublaj Bölümü mezunudur.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.