kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
STERLIN
40,7317
BITCOIN
$64.626
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

KTGAB: ‘‘Gönül bağımızı güçlendirelim’’

KTGAB: ‘‘Gönül bağımızı güçlendirelim’’
25.08.2021
0
A+
A-

KUZEY Kıbrıs’ta bulunan Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere (KTGAB) heyeti temaslarda bulundu. 

KTGAB Başkanı Nafiiya Horozoğlu ve KKTC Temsilcisi Erden Pekri, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ersan Saner ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğu ile görüştü. 

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere örgütünün kuruluşunu önemsediğini belirten yetkililer, birliği oluşturan gençleri tebrik etti ve gençlerin ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda Devlet olarak KTGAB’ın projelerine destek sözü verdi. KTGAB Başkanı Nafiya Horozoğlu, İngiltere’deki gençlerin kötü alışkanlar ve çeşitli tehlikelerle karşılaştığını belirtti ve bunların üstünden gelmek için birlik olarak gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup sosyal faaliyetlere ve sosyal sorumluluk projelerine teşvik ettiklerini vurguladı.

KTGAB’ın amaçlarına değinen Horozoğlu şu açıklamayı yaptı: “Özellikle Londra’da suç oranları hızlı bir şekilde yükseliyor ve kendimizi güvende hissetmiyoruz. Bu neden dolayı gençlerimizi sokaktan uzak tutmak için sürekli aktif bir şekilde gençlerimizin ilgisini çekecek faaliyetler düzenliyoruz. Bizim amacımız İngiltere’deki gençlerimizin asimilasyonu engellemek, gençlerimize kültürümüzü tanıtmak ve Kıbrıs Türk kimliğine sahip çıkmak.

GÖNÜL BAĞIMIZI GÜÇLENDİRELİM

Memleketimizle gönül bağımızı güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız. Gençlerimiz kültür ve kimlikleri hakkında donanım sahibi olmaları, kültürlerini tanıyıp, yaşatmaları açısından çeşit çalışmalarımız gerçekleşti ve daha kapsamlı bir şekilde devam edecek”

ASLA PES ETMEYİN

Gençleri gönülden tebrik eden Cumburbaşkanı Tatar, tüm zorluklara rağmen asla pes etmeyin ifadesini kullandı. Başbakan Tatar şöyle devam etti:

“Sizler oldukça zor bir şeyi başarıyorsunuz ve geleceğimizin teminatı olan gençleri etkili bir şekilde örgütlüyorsunuz. Sizler bizim gururumuzsunuz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin birer temsilcisisiniz. Herşeye rağmen hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin, asla pes etmeyin” dedi. KKTC Başbakanı Ersan Saner ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Horozoğlu’nun İngilterede  özellikle Kıbrıs Türk gençliği için aktif olarak çalışmalar yürüttüğünü ve kendisinin de bunu takdirle izlediğini belirterek  Başbakanlıkta İngilteredeki çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını kaydetti.  Gençlere her zaman  yardıma hazır olduğunu da kaydeden yetkililer, yurtdışında bulunanların KKTC’nin birer elçisi olduğunu  ve bu konuda gençlere çok güvendiğini de söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.