kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5463
EURO
34,9130
STERLIN
40,5997
BITCOIN
$66.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İADD’den ‘Kadın ve Başarı’ konulu panel

İADD’den ‘Kadın ve Başarı’ konulu panel
09.06.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD),  17 Haziran Perşembe günü ‘Kadın ve Başarı’ konulu panel düzenliyor.

İADD tarafından düzenlenen online panel, Zoom üzerinden saat 19:00’da gerçekleşecek. İADD’nin sosyal medyada paylaştığı bilgiye göre, açılış konuşması İADD başkanı Jale Özer tarafından yapılacak, online etkinliği yazar, sosyolog ve belgesel yapımcısı Semra Eren – Nijhar yönetecek, British Musuem’da arkeolojik eser konservatörü olan Dr. Duygu Çamurcuoğlu ve piyanist Lara Melda Ömeroğlu konuşmacı olarak katılacak.

SEMRA EREN-NİJHAR

Yazar, sosyolog ve belgesel yapımcısı Semra Eren-Nijhar 2001 yılında Oxford Üniversitesi’nden ayrılarak SUNCUT Danışmanlık ve Yapımcılık şirketini kurmuş ve 2001’¬den beri de yöneticiliğini yapmaktadır.
Uluslararası konferanslarda özellikle göç, kadın, gençlik, Avrupa Topluluğu ve politikaları, Avrupa’da yaşayan Türklerle ilgili sorunları içeren sunumlar yapmış ve son 30 yıldır Avrupa ve Türkiye’de kamu politikası alanında çalışmalarda bulunarak, sivil toplumun oluşturulmasında ve sosyal engellerin yok edilmesi yönünde gerekli organizasyonların kurulmasına aktif bir şekilde destek sağlayarak Lordlar Kamarası’nda danışmanlık yapmıştır.

Özellikle kişisel portreler ve biyografilere yönelik fotoğraf çeken Semra Eren-Nijhar, İngiltere, Belçika ve Türkiye’de fotoğraf sergileri açmış ve birçok serginin de küratörlüğünü yapmıştır.

Eren-Nijhar birçok ödülün yanısıra, 2004 yılında Millennium Awards Fellowship tarafından toplum içinde gösterdiği kişisel başarısından ötürü ‘Yetenek ve Başarı Ödülü’nü, 2015 yılında yaptığı çalışmaların kendi alanında farkındalığı, kaliteyi ve yenilikçiliği temsil ettiği için ‘Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi Ödülü’nü ve 2018’de de İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu tarafından verilen ‘Başarı Ödülü’nü almıştır.

DUYGU ÇAMURCUOĞLU

Dr. Duygu Çamurcuoğlu arkeoloji konservatörüdür, University College London (UCL) Arkeoloji Enstitüsü’nde Arkeolojik Koruma eğitimi almıştır. Türkiye, İstanbul Üniversitesi’nde Klasik Yunan ve Roma Arkeolojisi eğitimi almış bir arkeolojik altyapıdan gelen ve bu nedenle arkeolojik malzemelerin -nesnelerin ve binaların- korunması ve yönetimiyle özellikle ilgileniyor Çamurcuoğlu.  Konservasyon eğitimim öncesinde ve sırasında, Londra’da ve yurtdışında çeşitli müze, proje ve kazılarda gönüllü olarak çalıştı ve stajyer konservatör olarak da çalıştı. Çamurcuoğlu, UCL’de Koruma İlkeleri Yüksek Lisansımı ve Arkeoloji ve Müzeleri Koruma Yüksek Lisansımı tamamladıktan sonra, British Museum’da (Londra) Seramik, Cam ve Metaller konservatörü olarak yaklaşık 15 yıl çalışmaya başladı. Uygulamalı koruma kariyerine devam ederken aynı zamanda UCL’de bir doktora araştırmasını tamamlayan Çamulcuoğlu, 8 yıl baş konservatör olarak da çalıştığı Çatalhöyük (Türkiye) Neolitik bölgesinden 9000 yıllık duvar resimlerinin teknik ve sosyal yönlerini inceledi. Bu arada British Museum’da çeşitli koruma projeleri için de çalışıyor.

LARA MELDA ÖMEROĞLU

Lara Melda, altı yaşından başlayarak hem piyano hem de viyola (keman) ile sık sık konserler vermektedir. Piyano öğrenimine başlaması kardeşi Melis Ömeroğlu’ nun ilham vermesi ile oldu.Lara Melda Emily Jeffrey ile piyano derslerine başladı ve 18 yaşına geldiğinde Ian Jones ile çalışmaya başladı. Lara Melda, 2008’den 2011’e kadar The Friends of Purcell School da burslu olarak okudu. Kraliçe Elizabeth bursunu kazanarak Royal College of Music konservatuvar’ında eğitim gördü ve 2016 yılında birincilikle mezun oldu. Lara Melda piyano yanında başarılı da bir viyola sanatçısıdır. Hem piyano hem de viyolada oda müziği yapmaktadır. 2015 yılında Imogen Cooper Music Trust bünyesinde burslu olarak çalıştı.

Programa aşağıdaki bağlantıdan direk katılabilirsiniz (şifreye gerek yok)

https://zoom.us/j/93186849632

Meeting ID: 931 8684 9632

Program İngiltere ADD youtube kanalından canlı yayınlanacaktır.

https://www.youtube.com/channel/UCnPbCX1T32XvEg0giLc0ZcA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.