kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
STERLIN
40,9336
BITCOIN
$70.310
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Enfield’de geri dönüşüm uyarısı

Enfield’de geri dönüşüm uyarısı
04.07.2013
0
A+
A-

Atıklarını yanlış çöp kutularına atan Enfield Bölge sakinleri cezalandırılıyor. Enfield Belediyesi, geri dönüşümlü çöplerin atıldığı kutuları yanlış kullanan vatandaşlara göz açtırmamak için örnek bir proje faaliyete geçiriyor.

Yanlış kutulara atılan çöplerin, her yıl belediyeye onbinlerce sterline mal olduğunu söyleyen belediye yetkilileri Ağustos ayında konuyla ilgili uygulanacak olan projenin geri dönüşüm kutularını yanlış kullanan pek çok insanın ihmakarlığını önleyeceğini belirtti. Belediye’nin 2012’de üç aylık bir dönemi baz alarak yapmış olduğu araştırma, bin 900 ev sakininin en az bir kez geri dönüşümü olmayacak kirli atıklarını geri dönüşüm kutularına attığını ortaya koydu. Şu ana kadar değerlendirilebilecek atıkları geri dönüşüm kutularına atan bölge sakinleri Enfield Belediyesi’ne 2 milyon sterlin tasarruf sağladı. Ancak belediye,daha fazla tasarruf sağlamak için sınırları içerisinde bulunan 40 bin mülkiyeti kapsayan yeni bir projeyi gündeme getiriyor.

<strong>Çöp kutularına el koyulacak</strong>

Proje gereği, çöp toplayan belediye çalışanları, ev sakinlerinin yanlış materyalleri koydukları tekerlekli çöp kutularının üzerine bir etiket yapıştıracak. İkinci bir hatada kutulara uyarı niteliğinde bir başka etiket daha koyularak ev sakinlerine uyarı mektubu gönderilecek. İkaz niteliğinde yapıştırılacak olan üçüncü etiketten sonra ev sakinlerinin çöp kutuları belediye tarafından tamamen kaldırılacak.

Enfield Belediyesi’nin çevreden sorumlu meclis üyesi Chris Bond, genel olarak bölge sakinlerinin geri dönüşüm projesine ciddi bir katkı sağladığını ve belediyenin para tasarrufu yapması konusunda oldukça yardımcı olduğunu belirtti. Bununla birlikte çok az bir kesimin geri dönüşüm projesine destek olmadığı gibi engel olduğunu da belirten Bond, yakında faaliyete geçecek olan yardımcı projenin, belediyenin çabalarını suistimal eden kişileri engellemeyi amaçladığını ve atık değerlendirme oranlarını arttırarak belediyenin daha fazla para tasarrufu yapmasınını sağlayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.