kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3391
EURO
35,1103
STERLIN
41,0618
BITCOIN
$62.781
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Londra’da Tatar’larda bayrak emin ellerde

Londra’da Tatar’larda bayrak emin ellerde
22.02.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE’NİN önde gelen başarılı uzman muhasebeci ve yeminli mali müşavir Münir Tatar, bayrağı oğluna devretti.

1982 yılından beri toplumun önde gelen muhasebe uzmanlarından biri olan Münir Tatar, 65 yıl önce Rüstem Zihni Tatar, Hasan Zihni Tatar ve Sermet Zihni Tatar kardeşleri tarafından Londra’da kurulup faaliyete geçirilen muhasebe ve denetim şirketi ‘Tatar Brothers & Co’da, bayrak değişim gerçekleşti.

16 Şubat Salı günü, genç ve başarılı mali müşavir Serkan Tatar aile şirketini devraldı.

Birmingham Üniversitesinde Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra Uluslararası İşletme bölümünden yüksek lisans eğitimi tamamlayan Serkan Tatar, dünyaca ünlü Deloitte Muhasebe ve Denetim şirketinde 8 yıllık kıdemli yönetici tecrübeye de sahip.

Aile şirketini devralan genç mali müşavir Londra Gazete’ye konuşarak şu ifadeleri kullandı:

‘‘Çok heyecanlıyım. Bir süredir bu kararı değerlendiriyordum. 8 yıllık deneyimimin yanı sıra, finans ve şirket dünyası ile tanıştım ve mali müşavir unvanına sahibim. Önceki pozisyonum oldukça başarılıydı ve kariyer basamaklarımı tırmanmam için birçok fırsata sahiptim, ancak aile mirasını devam ettirmenin önemli olduğuna inandım. Kariyerimi ve geleceğimi kendi kontrolüme almayı tercih ettim.

‘AİLE MİRASININ ADINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Aile şirketimiz birçok başarıya imza attı ve şimdi bayrağı devralmanın tam zamanıydı. Zaten güçlü ve itibarlı bir temelimiz var ve boşa gitmesine izin vermektense çok daha fazlasını yapmaya devam edebiliriz. Babam emeklilik yaşına yaklaşıyor, birinin bunu üstlenmesi gerekiyordu. Tecrübelerim ve finansal bilgim ile birlikte aile mirasının adını yaşatmaya devam edeceğim.

‘HER ZAMANKİ GİBİ BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR’

Firmamız büyük bir başarıya sahiptir. Mevcut zamanımızla birlikte uyumlu olmak için yeni bir bakış açışı ile gelişen teknolojiyi birçok yönde keşfedebiliriz. Zaten olağanüstü, destekleyici ve güven verici bir ekibimiz var. Her zamanki gibi büyük hedeflerimiz var, verdiğimiz hizmetlerle yalnız Türkçe konuşan toplumla değil genel olarak farklı müşteri yelpazesine sahibiz ve tanınıyoruz. Yeni hedefler ve başarılarla, hizmetlerimizi mevcut ve yeni müşterilere genişleteceğiz.’’

‘GURUR VERİCİ’

Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Münir Tatar ise şöyle konuştu:

‘‘Dünyacı ünlü bir muhasebe şirketinde yetkili yönetici pozisyonunda yıllarca görev yapmış olan oğlumun, aile mirasımıza sahip çıkması elbette gurur verici. 51 yıl önce buraya gelmiştim ve bende oğlum gibi babamın ve amcalarımın kurduğu aile şirketini devralmıştım. Oğlumun büyük başarılara imza atacağından şüphem yok, kendisine başarılar dilerim.’’

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN MESAJ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Londra’da Tatar’larda bayrak emin ellerde’ ifadelerini kullandı. İşte o paylaşım:

‘‘Kıbrıslı Türkler tarafından 1956 yılında Londra’da kurulup faaliyete geçirilen ilk yetkili Muhasebe ve Denetim Şirketi Tatar Brothers & Co’da Pazartesi, 16 Şubat 2021 günü bayrak değişimi gerçekleştirilmiştir. Solda ilk başta dünyaca ünlü Deloitte Muhasebe ve Denetim Şirketinde 8 yıllık tecrübeden sonra bayrağı devralan Chartered Accountant Serkan Tatar. Sağda bayrağı devraldığı Hasan Tatar amcamın oğlu yeğenim ve meslektaşım Chartered Accountant Münir Tatar. Kuruculardan amcalarım merhum Hasan Zihni Tatar ve Sermet Zihni Tatar’a Allahtan rahmet diliyorum.

Yorumlar

  1. Tayfun ALKAÇ says:

    1980 yılında Hasan Tatar bey ile beraber TEES LTD şirketini kurdum çok güzel öneriler aldım sonra çok kıymetli arkadaşım Münir Tatar devraldı şimdi Oğlu Serkan Tatar beyin bu bayrağı devralmasina çok sevindim başarıların devamını dilerim