kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5498
EURO
34,8775
STERLIN
40,5254
BITCOIN
$66.416
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Genç girişimci ve başarılı komedyen: Kaya Sarı

Genç girişimci ve başarılı komedyen: Kaya Sarı
28.01.2021
0
A+
A-

İNGILTERE’DE doğup büyüyen genç ve yetenekli seslendirme sanatçısı ve komedi skeç yazarı, Kaya Sarı, sosyal medya fenomeni olarak gönüllerde taht kurdu.

Sosyal medya hesaplarında yaptığı seslendirmeler ve komedi skeçlerle binlerce kişiyi güldürmeyi başaran 17 yaşındaki genç, ‘Mr Ali’ skeçleriyle özellikle tanınmakta.

Instagram hesabında 10 bin ve TikTok’da 120 bin takipçiye sahip olan Kaya Sarı, Londra Gazete’ye fenomenlik yolculuğu hakkında Londra Gazete’ye şöyle konuştu:

‘‘Sosyal medya fenomenliğim ilk karantina sürecinde başladı, hepimizin evde olduğu ve farklı alanlarla uğraştığı bir dönemdi. Bende arkadaşlarımla bir sohbet arasında iddiaya girmiştim, hepimiz şakalaştık sosyal medyada kim olacak diye. Farklı içerikler üreterek yola çıktım ve daha sonra Türkçe konuşan toplumdan oluşturduğum ‘Mr Ali’ baba figürü ile skeçler yazıp oynadım. Kısa bir sürede Instagram ve TikTok üzerinde binlerce takipçe sayısına ulaştım. Bir klipim 8.5 milyon kişi tarafından izlendi ancak teknik sorunlardan dolayı kaldırıldı ve daha paylaştığımda 600 bin kişi tarafından izlendi. Sosyal medya çağımızın en popüler platformu dolayısıyla bende en faydalı ve etkili şekilde kullanmak istedim. Bu yolculuğa adım atarken ‘Hamza Production’, ‘ManLikeHaks’ ve ‘Mr Bean’ gibi isimlerden esinlendim.’’

‘Mr Ali’ olarak tanıdığımız girişimci gencimiz, Türkçe konuşan toplum arasında göçmen bir babanın İngiltere’deki yaşamından esinlenerek komedi skeçler yazıp oynamasıyla binlerce kişiyi güldürmeyi başardı. ‘Bek in my village’ (Benim köyümde) söylemi ile ünlenen Kaya, kendi giyim markasını oluşturarak, logosu ve sloganı ile birlikte, kapşon, tişört ve şapka gibi ürünler ‘bigboyklothing.com’da adresinde mevcut.

Sosyal medya fenomenliğine yanı sıra berberlik kursunu tamamlayan Sarı, ileriye dönük hayalleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

‘‘Gelecek yıllardaki hedefim berber zincirleri oluşturmak, severek yaptığım bir iş dolayısıyla kendimi geliştirerek en iyi ve kapsamlı bir hizmet vermek için başarılı berber zincirleri oluşturmaya hedefliyorum. Buna yanı sıra,  kendi hayatımı ele alan bir belgesel yayınlamak istiyorum. ‘Mr Ali’ karakteriyle güzel bir şeyler oluşturabileceğime inanıyorum hatta.’’

Londra’da yaşayan bir genç olarak ne tür zorluklarla karşı karşıya kaldığını anlatan Sarı, insanların birbirlerine yeterince destek olmadığını belirtti.

‘‘Gençler özellikle kenetlenip birbirlerini desteklemeli, birçok genç girişimci var, hepimizin birbirine sahip çıkıp desteklemesi oldukça önemli. Hepimizin zor bir süreçten geçiyoruz, böylesi bir dönemde birlik ve dayanışma sergilemeliyiz. Kendim gençlere tavsiyem şudur, hayallerinizin peşinden koşmaya devam edin ve kimsenin size engel olmasına müsaade etmeyin. Eleştireler veya olumsuz yorumlar asla size engel olmasın, kendinize inanmaktan vazgeçmeyin ve tüm olumsuzluklara inat pozitif olun ve hayata tutunun.’’

Başarılı, genç ve yetenekli komedyeni şu sosyal medya hesaplarından takip edebilirisiniz:

Instagram: @officalbigboykayaaa

TikTok: @bigboykayaaa

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.