kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.771
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ay ailesine güneş doğdu

Ay ailesine güneş doğdu

aileye_bakanliktan_tazminat_AYTürkiye’den Almanya’ya göç eden ardından İngiltere’ye gelen dört çocuklu Kürt aile, 13 ay boyunca İngiliz İçişleri Bakanlığı tarafından bekleme kampında haksız yere bekletildiklerinin ortaya çıkması üzerine, bakanlıktan altı figürlü en az 100 bin sterlinlik tazminat aldı.

Serbest bırakılmalarından 8 yıl sonra avukatlarının girişimiyle mahkeme başlatılmadan, bakanlıkla tazminat hakkında anlaşmaya varan ailenin çocukları İngiltere’de bugüne kadar en fazla kampta bekletilen çocuklar oldu. En küçükleri Medya tutuklandıkları dönemde 7, Dilovan 11, Newroz 12 ve Beriwan 13 yaşındaydı.

Artık çocuk sığınmacılar tutuklanıp kamplarda bekletilmiyor.

Yurdagül ve Salih Ay’ın 4 çocuğunun, küçük yaşlarda olmalarına rağmen İskoçya’da Dungavel’de 13 ay boyunca gözaltında tutulmaları büyük tepki çekmişti. Oyuncu Colin Firth ve yazar JK Rowling gibi ünlü isimlerle, aralarında Desmond Tutu’nun da bulunduğu önde gelen din adamları ve siyasetçiler, Ay ailesine destek vermişti. BBC Radyo 4’te Frank Deasy tarafından yazılan ‘Bozuk İngilizce’ adlı oyunun 2006’da yayınlanmasıyla Ay Ailesi’nin davası bütün dikkatleri çekmişti.

ÇOCUKLAR TRAVMA YAŞADI

Hala gözaltı döneminin travmatik etkilerini taşıdıklarını belirten  Newroz kampta saçlarının dökülmeye başladığını söylerken, Medya gecelerce kabus gördüğünü belirtti. Beriwan ve Dilovan sıkıntıyı içine attıklarını, 13 ay boyunca anneleri ile aynı odada kaldıklarını ve her gece uyumadan önce gardiyan tarafından sayılmaktan nefret ettiklerini söyledi.

Newroz kampta çoğu zaman tv izlediklerini, eğitimden uzak kaldıklarını, şimdiki evlerine gelen misafirlerin kapı zillerine basınca, polislerin tekrar onları kampa sürüklemesinden endişelendiğini aktardı.

Beriwan bu tazminatı almak yerine hiç bunları yaşamamış olmayı tercih edeceğini söylerken, İngiltere’ye 1999 yılında ilk vardıklarına hemen İngilizceye adapte olduklarını, avukat olma hayalleri kurduğunu, Newroz’un ise o dönemde doktor olmayı istediğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.