kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
STERLIN
40,6248
BITCOIN
$64.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Yat Fuarı’nda ziyaretçi sayısı düşük

Yat Fuarı’nda ziyaretçi sayısı düşük
16.04.2012
0
A+
A-

Londra'da 6 Ocak'ta başlayan Uluslararası Yatçılık Fuarı'ndaki düşük ziyaretçi sayısı, Türkiye'den katılan 13 firma temsilcisini hayal kırıklığına uğrattı.

 Fuar organizatörlerinin günlük düzenlediği verilere göre, geçtiğimiz yılki ziyaretçi sayısına kıyasla bu yıl yüzde 13 oranında daha düşük sayıda potansiyel tatilci ve satın alımcı fuarı gezdi.  

 Deniz Ticaret Odası ve Londra'daki Turizm Ofisi'nin ortak organizasyonuyla fuara katılan Türkiyeli firmalar, 13 Ocak Cuma akşamı 5'de B420 numaralı standda bir tanıtım kokteyli vereceklerini, katılımın yüksek olmasını umduklarını aktardılar.

 15 Ocak'a kadar devam edecek olan fuara katılan Kaş Marina Müdürü Tuncay Özses, geçtiğimiz yıl Haziran ayında faaliyete girdiklerini tam donanımlı olarak, 110 kayıtlı tekneye hizmet verdiklerini belirtti. Bu yıl içerisinde Demre ve Dalaman Marinalarının inşaatının başlayacağını, Türkiye'de marinalara yatırım konusunda olumlu gelişmeler olduğunu kaydetti.  

 SSC Yatçılık'dan Esra Nalan Uyanık, kaptansız mürettebatsız 'bareboat' adı verilen sistemi İngiltere'de tanıttıklarını, fakat ekonomik kriz nedeniyle bu yıl yeni müşteriler edinemediklerini belirtti. Türkiye'de mavi yolculuk tatillerine yerli nüfusun daha fazla sayıda katılım gösterdiğine değinen Uyanık, İngiltere Türkiye arasında Dalaman ve Bodrum direk uçuşlarının kapasitesinin genişletilmesinin yatçılığı canlandıracağını söyledi.

 'TATİLDE KAPTANLIK EHLİYETİ'

 Türkiye'de kaptanlık üzerine iki kitap yazan ve bugüne kadar 6000 kaptan yetiştiren Profesör Esen Özsan, fuarı gezmek üzere Londra'ya geldiğini belirterek, Türkiye'nin sanayiden değil turizmden kalkınacağını ifade etti. Genel turizm içinde yat turizminin payının 2012'de yeni marinaların inşaatına başlanması ile artıcağını ifade eden Özsan, yıl içinde Amerikan modeli olan 'vacation and certification' gezi paketleriyle tatil sürecinde kaptanlık dersleri vererek, ilgi duyan tatilcileri ehliyet sahibi yapacaklarını duyurdu.

 'EN FAZLA KAPTAN ANKARA'DAN'

 Türkiye'nin en fazla kaptan yetiştiren hocası olan Esen Özsan 1991 yılında ODTÜ Denizciliği kurduğunu, Türkiye'de en fazla kaptanın denize kıyısı olmayan Ankara'da yetiştiğini açıkladı. 

 Fuara katılan firmalar Ece Marina, SSC Yatçılık, Marin Türk, Budget Sailing, Kaş Marina, Blue Cruise, Aura Yatçılık, East Med Marina, Perfect Yelkencilik, Martı Marina, Nirvana Yatçılık,  D-Marin, 4U Yatçılık oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.