kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5506
EURO
34,8861
STERLIN
40,5652
BITCOIN
$66.250
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Queen’s Park Rangers’ın kalesi Türk antrenör Erbil Bozkurt’a emanet

Queen’s Park Rangers’ın kalesi Türk antrenör Erbil Bozkurt’a emanet
11.11.2020
0
A+
A-

Haber: Halil Yetkinlioğlu

İngiltere Championship takımından Queens Park Rangers’ın (QPR) kalecileri geçen yıldan bu yana Türk kaleci antrenörü Erbil Bozkurt’a emanet.

30 yaşındaki Londra doğumlu Teknik adam, geçen sezon Queens Park Rangers’ın U23 takımında  çalıştı, bu yıl ise hem U-23 hem de A Takımı’nda görev yapıyor.

138 yıllık geçmişe sahip Londra ekibi Queens Park Rangers’ta futbol direktörlüğü görevini eski Beşiktaşlı Les Ferdinand yapıyor.

Bir Championship ekibinde ilk Türk kaleci antrenörü olma unvanını alan Bozkurt, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan (FA) alınabilen en üst kaleci belgesine ve “UEFA A” kaleci antrenörlüğü sertifikası sahibi.

UEFA A lisansı, Premier Lig ve altındaki üç küme de çalışan üst düzey kaleci antrenörleri, tarafından ilgili kursu başarıyla tamamlanarak alınabiliyor.

NEDEN KALECİ ANTRENÖRÜ OLDU?

Erbil Bozkurt, futbolculuk kariyerini İngiltere’de alt liglerle geçirirken, yaptığı açıklamada, neden kaleci antrenörü olmak istediğini “Kaleci antrenörlüğüne karşı özel bir tutkum vardı. Hiç bir zaman aklımdan çıkmadı. Kafam sürekli kaleci antrenörlüğü ile meşguldü. Kaleci antrenörlerine sürekli sorular sorular sorup not alırdım. Bence insan hayal etmeli, çok çalışmalı ve hep pozitif düşünmeli. Bunun sonucunu aldığıma inanıyorum” dedi.

Bozkurt “Geçmişte Türkiye’de bir süre, top oynama şansım oldu ama istediğim gibi gitmedi ve bu nedenle antrenörlüğe geçmeye karar verdim. Oynama hevesini kaybetmiştim ve ben her şeyin bir nedeni olduğuna inananlardanım. Bu dönemde daha çabuk antrenörlük istediğime karar verdim” diye konuştu.

AVRUPA’DA OYNAYABİLECEK TÜRK KALECİLER

Türkiye’den beğendiği kalecileri Başakşehir ve Milli Takım kalecisi Mert Günok, Fenerbahçeli genç file bekçisi Altay Bayındır ve Trabzonspor’un kalesini koruyan Uğurcan Çakır olduğunu belirten Bozkurt, bu üç ismin de Avrupa’da forma giyebileceği görüşünde.

Bozkurt genç kalecilerin sahaya çıkması gerektiğini vurguladı ve “Bunların Avrupa ve diğer ülkelerin büyük takımlarında oynayabileceklerini düşünüyorum. Avrupa’ya yollarını açmak gerekiyor” dedi.

‘KALECİLER ALT YAPILARDAN YETİŞMELİ’

Bozkurt, Türkiye’deki genç kalecilere tavsiyeleri sorulduunda ise, kalecilerin altyapıdan yetişmesinin önemine değindi. Bozkurt “Şüphesiz ki 16- 21 yaşında alacakları eğitim önemin önemi tartışılamaz. Fiziksel olarak bu yaş grubu çok önemli. Gelişimde en önemli zamanları. Altyapı futbolu ‘gelişmek’ için oynuyor ama A takımı ‘kazanmak’ için oynuyor.Yani, altyapı gelişme futbolu“ dedi.

Bozkurt ayrıca kaleciler için sorumluluğun çok önemli olduğunu söyledi ve “Örneğin zayıf bir orta saha oyuncusu bir hata yapsa bunu defans telafi edebilir. Kaleci bir hata yaparsa gol olur“ ifadelerini kullandı.

Bozkurt, kariyerinde amacının çalışabileceği en iyi yerlerde çalışmak olduğunu ve şu anda QPR’daki görevinden memnun olduğunu belirtti. Ancak Bozkurt “Çalıştığım insanlar çok iyi insanlar. Takım antrenörümüz Mark Warburton, futbol direktörümüz olan eski Beşiktaşlı Les Ferdinand, diğer teknik görevliler ve futbolcularımız hepsi mükemmel ve değerli  insanlar. İleride ne olacağı belli olmaz. Ancak Türkiye takımlarından veya Milli Takımdan teklif gelirse neden olmasın” diye de ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.