kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
STERLIN
40,9625
BITCOIN
$70.731
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de yaşayan Azerbaycan Türkleri, Türkiye’ye teşekkür etti

İngiltere’de yaşayan Azerbaycan Türkleri, Türkiye’ye teşekkür etti
02.10.2020
0
A+
A-

İngiltere’de yaşayan Azerbaycan Türkleri, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ı ziyaret ederek, Ankara’nın Ermeni saldırılarına karşı kendilerine verdiği desteğe teşekkür etti.

Şahin Valisoy başkanlığındaki Azerbaycan Türkleri, İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri ve kısıtlamalarına uyarak Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Covid-19 kuralları gereği 6 kişiyle sınırlandırılan heyet, Büyükelçi Yalçın’la görüştü.

Valisoy, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk milletine teşekkür borçları olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin verdiği destek, bize bir nefes oldu. Şahsınızda Sayın Cumhurbaşkanı’na, TBMM ve hükümet yetkililerine, ordu mensuplarına, Mehmetçiklere sizin nezdinizde teşekkür ediyoruz.” dedi.

Desteğin sadece bugünkü nesiller değil aynı zamanda gelecek nesiller açısından da önem taşıdığına işaret eden Valisoy, bunu ebediyen unutmayacaklarını ifade etti.

“Desteğimiz, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü sağlanana kadar sürecek”

Büyükelçi Yalçın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz her zaman ‘Bir millet iki devlet’ dedik. O yüzden her zaman Türkiye-Azerbaycan dayanışması, dostluğu, kardeşliği devam edecek. Böyle zor zamanlarda tabii ki biz kardeşler dayanışmamızı, desteğimizi göstereceğiz.” diye konuştu.

Yaşananın tarihi bir mesele olduğuna dikkati çeken Yalçın, “Azerbaycan, kendi öz yurdunu, kendi öz memleketini, haksızlıklara, hukuksuzluklara, işgale ve saldırılara karşı koruyor. Türkiye de tabii ki bu öz müdafaanın arkasında ve destekçisi. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü sağlanana kadar bu böyle olacak.” ifadesini kullandı.

“Zafer kutlamalarında kavuşmak dileğiyle”

Ziyarette ayrıca Yalçın’a bir de mektup verildi.

Mektupta, ” Birleşik Krallık’ta yaşayan Azerbaycan Türkleri olarak aziz milletimizi, vatanımızı yalnız bırakmayan yüce Türk milletine, büyük Türkiye Cumhuriyeti devlet büyüklerimize en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Yıllardır “iki devlet bir millet” söyleminin sözde değil icraatta da bir olduğunu gösterecek çok olaylar yaşandığı vurgulanan metinde, şunlar kaydedildi:

“Fakat son yaşananlarda kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ispatladınız. Hep yanımızda olup destek verdiğiniz ve dualarınızı esirgemediğiniz için size sonsuz teşekkür ederiz. Bu zorlu dönemde stratejik ve politik olarak koşulsuz desteğiniz paha biçilemez. Hak savaşımızdan yüzümüzün akıyla çıkacağımıza şüphemiz yoktur, zafer kutlamalarında kavuşmak dileğiyle.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.