kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5441
EURO
34,8823
STERLIN
40,5742
BITCOIN
$66.844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

ADDP’nin Baroların ‘Savunma Yürüyüşü’ hakkında basın açıklaması

ADDP’nin Baroların ‘Savunma Yürüyüşü’ hakkında basın açıklaması
29.06.2020
0
A+
A-

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu üyesi olduğu ve yönetim kurulunda görev aldığı Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP), Baroların ‘Savunma Yürüyüşü’ ile ilgili basın açıklaması paylaşıldı.

ADDP’nin Baroların ‘Savunma Yürüyüşü’ başlığıyla yayımlanan basın bildirisi şöyle:

“Türkiye’nin dört bir yanından baro başkanları, 19 Haziran 2020 tarihinde, iktidarın avukatlık yasasına ve baroların yapısına yönelik müdahale hazırlığına karşı ‘Savunma Yürüyüşü’ başlattı.

Üç gün süren yürüyüşlerinin sonunda başkentin girişinde polis kuvvetleri tarafından durdurularak yağmur altında 27 saat bekletilen, en basit ihtiyaçlarının bile karşılanmasına engel olunan 60 Baro Başkanı yılmamış, inandıkları adalet ve hukuk ilkelerinden vazgeçmeyerek mücadele etmişler ve sonunda hukuk kazanmıştır. Bu dönemde   60 baro başkanının  yanına gelmek yerine, yürüyüşte yer almayan 16 baro başkanı ile Anıtkabir’i ziyaret edip, bu ziyareti de fotoğrafla paylaşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bu hareketi bir kamu kuruluşu olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na yakışmayan bir hareketin ötesinde verilen hukuk mücadelesini hiçe sayan bir davranıştır. Bu davranışa tepki olarak merkez ve komisyonlardan 16 avukat istifa etmiştir. Baroların siyasallaştırılması ve bağımsızlığını yok edeceğini söyleyen her partiden görüşü olan avukatların bağlı olduğu baroların başkanlarının bu haklı yürüyüşü hepimizin vicdanlarında yerini bulmuştur.

Güçlü ve bağımsız bir Baro’nun başında bağımsız bir başkan olmalıdır. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu son yıllarda yaptığı konuşmaları, davranışları ve son olarak ta bu yürüyüşte bulunmaması nedeniyle artık bu kritere uygun bağımsız bir başkan olmadığını ispat etmiş ve bunu da tüm dünyaya duyurmuştur.

Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul olunmaz “diyen büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini  tüm çalışmalarında rehber alan Dünya çapında bir çatı kuruluşu olan Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu ( ADDP), güçlü ve bağımsız baroların hukuk devletinin güvencesi olduğuna inanmaktadır ve ‘Savunmayı Savunan’ Baro Başkanlarının yanındadır!

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu; Güçlünün üstünlüğünü değil, bir ülkede toplumun her bireyinin hukuk karşısında eşit olduğu ve hukuk kurallarının her türlü kural ve uygulama ve kişinin üzerinde olduğunun herkes tarafından  kabul edildiği hukukun üstünlüğünü savunur.

Türk Barolar Birliği  Başkanı Metin Feyzioğlu son 10 yılda dünya genelinde özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülkede, bu tabloyu yaratan siyasi iktidara tepki veren, hukuk devletini savunan  baro başkanlarının yanında yer alarak mücadele vermeyi tercih etmemiştir. Bütün bu nedenlerden dolayı TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.